Prijava

Vaša prijava

Policijska akcija „Manje oružja-manje tragedija“ i dalje u tijeku

['policija', 'Policijska postaja', 'pp velika gorica']

Tijekom prethodnog mjeseca na području PP Velika Gorica provodila se akcija pod nazivom „Manje oružja-manje tragedija“ u sklopu koje se pozivaju svi građani koji ilegalno posjeduju streljiva, zapaljiva i eksplozivna sredstva da iste predaju policiji te da za to neće snositi nikakve sankcije.

Iz policije nam poručuju kako je akcija i dalje u tijeku, a isto tako izvijestili su nas o odličnim rezultatima koje su zabilježili tijekom rujna, a posebice tijekom prethodnog tjedna.

Zabilježene su dvije dragovoljne predaje minsko eksplozivnih sredstava, od kojih je jedna provedena tako da je građanin, po preporuci policije, o pronalasku dojavio PP Velika Gorica nakon čega su na mjesto dojave izašli policijski službenici, a potom ih na siguran način izuzeli.

Također, iz policije napominju kako je dragovoljnu predaju moguće, i zapravo poželjno, predati upravo na taj način, dojavom o lokaciji na kojoj se nalaze eksplozivna sredstva, te da ih nije potrebno nositi sa sobom i donositi u policijsku postaju. 

-Apeliramo na građane da građani prvo nazovu policiju kako bi došli policijski službenici, odnosno osposobljeni i ovlašteni pirotehničari u civilu iz PU zagrebačke te izuzeli oružje i streljivo na mjestu dojave, poručuju u PP Velika Gorica te dodaju da će se oružje izuzeti bez da će itko znati.

-Za sigurnost građana svakako je bolja opcija da pozovu policiju i dragovoljno predaju oružje bez ikakvih kazneno-pravnih sankcija, navode u policiji.

Objava Policijska akcija „Manje oružja-manje tragedija“ i dalje u tijeku pojavila se prvi puta na V'Gradu.