Prijava

Vaša prijava

Turopoljac u Kučama bio bolji od Mladosti iz Obrezine u 9. kolu JŽNL

['amateri', 'jžnl', 'mladost', 'nogomet', 'Turopoljac']

Dosadna jesenska kiša koja je padala skoro cijeli dan, nije naštetila travnjaku igrališta u Kučama, ali je imala utjecaja na posjetu gledatelja utakmici, još jednom turopoljskom derbiju između domaćeg Turopoljca i gostujuće Mladosti iz Obrezine.

10.10.2021., JŽNL, 9. kolo, Turopoljac – Mladost 3:2, kapetani i suci prije početka utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Trener Marko Pancirov nije mogao računati na Vjekoslava Lučića (posao) i Filipa Dejanovića (ozljeda), dok je Romano Župetić bio lišen pomoći Marija Tadića (3 žuta kartona).

Utakmica je počela boljim otvaranjem domaćina, a već u 6. minuti Horvat pogađa vratnicu od koje se lopta odbija prema drugoj vratnici, a gosti je izbacuju u korner iz kojeg Mlinarić prijeti vrataru Miklecu, ali vratar je spreman na to i brani njegov udarac.

10.10.2021., JŽNL, 9. kolo, Turopoljac – Mladost 3:2, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Gosti su u podređenom položaju u polju gdje Šestok i Horvat te mladi Čaić kontroliraju loptu, ali su gosti zato dosta opasni u kontranapadima, pa je tako u 20. minuti Sudec ušao u kazneni prostor Turopoljca s desne strane i prebacio loptu na drugu stranu gdje pronalazi Bedekovića koji pogađa suprotnu vratnicu vratara Zagorca. Bila je to prva opomena domaćinu.

A kako to obično biva, ako ne zabiješ gol, onda ga vrlo često dobiješ, a to se upravo dogodilo Mladosti, jer je Šestok izvrsnom loptom pronašao Mlinarića na lijevoj strani, stoper gostiju nije stigao do lopte i Mlinarić rutinirano pogađa desni kut vratara Mikleca za vodstvo domaćina 1:0.

U sljedećih nekoliko minuta Mladost je dosta opasno živjela, jer najprije Šutalo ne pogađa prazan gol na drugoj vratnici u 25. minuti, pa zatim Horvat puca preko gola nakon centaršuta s lijeve strane u 28. minuti. Oba centaršuta uputio je Šestok, koji je danas bio dobro raspoložen za igru.

10.10.2021., JŽNL, 9. kolo, Turopoljac – Mladost 3:2, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Ni gosti nisu bez prilika, ovaj puta u kontri je Hercigonja koji puca preko gola u 34. minuti.

A u 34. minuti domaći opsjedaju gol gostiju, lopta dolazi do Martinića koji iskosa s desne strane s oko 15 m silovito puca i pogađa suprotni kut gostujućeg vratara za vodstvo domaćina 2:0. I ovdje je loptu izborio Šestok i dodao je Martiniću.

Do kraja prvog dijela u prilici su još Šutalo za domaćina i Sudec za goste, ali promjene rezultata nije bilo.

U drugi dio trener domaćih uvodi Jakija umjesto Markulina, a već u 47. minuti Jaki je u prilici, ali ne pogađa dobro loptu i prilika je propala. A u 51. minuti Šutalo još jednom ne pogađa gol, ovaj puta s nekih 8 m, neometan, puca preko gola.

Gosti se polako bude i u 51. minuti Zagorec brani udarac Periše, da bi samo dvije minute nakon toga Mlinarić udarcem sa 16 m u desni donji vratarev kut pogodio i doveo domaćina u sigurno vodstvo 3:0.

10.10.2021., JŽNL, 9. kolo, Turopoljac – Mladost 3:2, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Do kraja utakmice ono malo domaćih navijača nadalo se da će biti sve pod kontrolom, ali igrači Mladosti nisu bili toga mišljenja, jer najprije u 75. minuti Hercigonja udarcem po zemlji smanjuje na 3:1, da bi u 83. minuti nakon kornera Hercigonje, a uz pomoć vratara Zagorca lopta i po drugi put završila u mreži domaćina.

Do kraja utakmice igrači Mladosti pokušavali su izjednačiti, ali u tome nisu uspjeli i Turopoljac upisuje nova tri boda koja ih vraćaju na prvo mjesto na tablici, nakon što su na 24 sata ulogu lidera prepustili Naftašu iz Ivanića.

Fer i korektna utakmica na mokrom i skliskom terenu, koja je završila zasluženom pobjedom domaćina, iako je na kraju rezultat “tijesan”. Osim ozljede gležnja mladog Jelića na početku utakmice, do koje je došlo u jednom duelu, praktički nije bilo oštrijeg starta. Potpuno otvorena utakmica, obje ekipe išle su na nadigravanje, a Turopoljac je za takvu igru većim dijelom utakmice imao više raspoloženih igrača.

10.10.2021., JŽNL, 9. kolo, Turopoljac – Mladost 3:2, Josip Mlinarić dvostruki strijelac za Turopoljac. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Jedinstvena županijska liga 2021./2022. – 97. kolo, 10.10.2021.

Turopoljac – Mladost 3:2 (2:0)

KUČE Igralište NK Turopoljca u Knejama. Nedjelja, 10.10.2021., u 16.00 sati. Vrijeme kišovito i hladno, teren mokar, ali dobar za igru.

Sudac: Kelihar Luka (Velika Gorica). Pomoćnici: Smolčić Ivan (Zagreb) i Deverić patrik (Velika Gorica). Delegat: Malkoč Ivica (Velika Gorica).

Strijelci: 1:0 – Josip Mlinarić (22), 2:0 – Stjepan Martinić (34), 3:0 – Josip Mlinarić (53), 3:1 – Ivan Hercigonja (75), 3:2 – Ivan Hercigonja (83).

NK Turopoljac: Zagorac 6, Martinić 7, Čunčić 7 (C), Iličić 6,5, Perić 6,5, Čaić 7 (od 68′ Jandriš -), Šestok 7,5, Horvat 7,5, Šutalo 6,5 (od 80′ Kovačić -), Markulin 5 (od 46′ Jaki 5), Mlinarić 7,5 (od 88′ Domić -).

Trener: Marko Pancirov 6,5

NK Mladost: Miklec 6, Ivančić Bruno 6,5, Perić 6,5 (C), Bedeković 6 (od 46′ Periša 6,5), Ivančić Marko 6,5, Pejak 6 (od 76′ stažić), Kos, 6, Sudec 6,5, Hercigonja 7, Hren 6, Jelić – (od 12′ Berek, od 46′ Grdić 6)

Trener: Romano Župetić 6

Igrač utakmice: Josip Mlinarić (Turopoljac)

Objava Turopoljac u Kučama bio bolji od Mladosti iz Obrezine u 9. kolu JŽNL pojavila se prvi puta na V'Gradu.