Prijava

Vaša prijava

Ažuriran WEB GIS portal Zagrebačke županije

['stranica zagrebačke županije', 'zgž']

Pet godina nakon što je inicijalno objavljen, Zavod za prostorno uređenje Zagrebačke županije u suradnji s tvrtkom GDi d.o.o. dopunio je i obnovio WEB GIS portal „Stanje u prostoru Zagrebačke županije“.

Aplikacija je tako ažurirana najnovijim podacima iz „Izvješća o stanju u prostoru Zagrebačke županije za razdoblje 2016. – 2020. godine“, kojeg je usvojila Županijska skupština Zagrebačke županije u veljači ove godine. Radi se o podacima iz područja demografije (prirodni prirast, migracije), podacima iz prostornih planova donesenih do svibnja 2021. godine (namjena površina i stanje izrade prostornih planova), podacima o indeksu razvijenosti, podacima o cestovnoj i željezničkoj infrastrukturi, podacima o vodoopskrbi i kemijskom stanju voda, podacima o duljinama dalekovoda u visokonaponskoj mreži te novim podacima o zaštićenim kulturnim dobrima i prirodnim vrijednostima, navodi se na stranici Zagrebačke županije.

Podaci se mogu pregledavati za cijelu Županiju i za svaku jedinicu lokalne samouprave posebno, a aplikacija je prilagođena i korištenju na mobilnim uređajima.

„Ovom objavom podataka o Stanju u prostoru Zagrebačke županije na internetskim stranicama još jednom smo pokazali da Izvješće o stanju u prostora ne mora biti samo statičan dokument već da se, kroz skladno oblikovanu i svima pristupačnu  aplikaciju, može približiti građanima“, izjavila je Željka Kučinić, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije.

 

Objava Ažuriran WEB GIS portal Zagrebačke županije pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Obavijest kandidatima