Prijava

Vaša prijava

FOTO Nina Vuković zlatna i brončana na atletskom seniorskom PH

['maraton klub velika gorica', 'nina vuković', 'trčanje']

Proteklog vikenda, 25. i 26.6.2022., održano je Prvenstvo Hrvatske za seniore/ke u Karlovcu. Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica na ovom natjecanju predstavljale su 3 atletičarke u 5 različitih disciplina. U subotu, 25.6.2022., održano je Otvoreno veteransko prvenstvo Slovenije u mjestu Ravne na Koroškem gdje je nastupio naš Berislav Devčić. U nedjelju, 26.6.2022., održana je trail utrka “Putevima rimskih legionara” u Varaždinskim toplicama gdje je nastupila naša Lana Pečnik. Konačno, istog je dana odžano i treće izdanje Berek kros duatlona u mjestu Prelog gdje je nastupio Bruno Škrinjarić.

Maraton klub Velika Gorica

Počinjemo s izvještajem s Prvenstva Hrvatske za seniore/ke. Prvog dana natjecanja sve naše predstavnice su nastupile na utrci od 400 m. Najbolje plasirana je bila naša najbolja atletičarka Nina Vuković, koja s vremenom 55,93 sec. zauzima brončanu poziciju. Tena Martinec s vremenom 58,77 zauzima 6. mjesto a Ema Vuković s vremenom 1:01,14 12. poziciju ali i ujedno postavlja svoj novi osobni rekord na ovoj udaljenosti, objavljeno je na stranici Maraton kluba Velika Gorica.

Drugi dan natjecanja bio je nešto uspješniji za naš Klub, ponajprije u režiji Nine Vuković. Nina je na svojoj najjačoj disciplini od 800 m već standardno ovladala stletskom stazom i uzela zlato u vremenu 2:09,64 min. te ostavila drugoplasiranu za skoro cijelu sekundu. Nakon Nine, na atletsku stazu je u istoj disciplini izašla i Tena Martinec, te s vremenom 2:19,36 min. zauzela 9. mjesto.

Maraton klub Velika Gorica

Berislav Devčić je nastupio na Otvorenom veteranskom prvenstvu Slovenije u mjestu Ravne na Koroškem u utrci hodanja na 5000 m na stazi. Bero je fenomenalno odradio utrku te pobjedio s vrlo dobrim rezultatom 27:02,55.

Maraton klub Velika Gorica

Lana Pečnik je u Varaždinskim toplicama nastupila na trail utrci “Putevima rimskih legionara” na stazi od 8,7 km. Lana se odlično snašla te utrku završila na 2. mjestu u ukupnom poretku. Da stvar bude još i bolja, mladi Dorian Pečnik je osvojio 1. mjesto u kategoriji i ukupno 12. mjesto na utrci od 4 km. Prava trkačka obitelj.

Maraton klub Velika Gorica

Bruno Škrinjarić je nastupio na Berek kros duatlonu, u organizaciji BK Prelog. Bruno nam prenosi svoje dojmove: “Na utrku sam došao “iz punog treninga”, bez ikakvog taperinga, čisto za zaključim par tjedana kontinuiranog treninga, prije taperinga za 3. kola HTL-a u Preluku. Prema startnoj listi sam bio jedan od favorita, a sama utrka je to i potvrdila. Trčanje je bilo apsolutno prekrasno po vijugavim šumskim putevima pokraj rijeke Drave, gdje sam već napravio dosta veliku prednost. Biciklistički dio se održao uzduž Drave po makadamskoj stazi, koji je bio ipak mrvicu dosadniji u odnosu na trčanje. U drugu tranziciju ulazim s oko minute prednosti, i drugo trčanje sam onda odradio s malom rezervom. U cilj ulazim kao prvoplasirani s vremenom 1:01:13. Sve u svemu, jedna prekrasna i zanimljiva utrka, odlična klopa, fenomenalni sponzori i nagrade, i svima ju toplo preporučujem.”

Maraton klub Velika Gorica

Ukupni rezultati Prvenstva Hrvatske za seniore/ke su dostupni ovdje (dan 1dan 2), rezultati Balkanskog seniorskog prvenstva su dostupni ovdje, rezultati utrke “Putevima rimskih legionara” ovdje, rezultati Berek kros duatlona ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.

Objava FOTO Nina Vuković zlatna i brončana na atletskom seniorskom PH pojavila se prvi puta na V'Gradu.