Prijava

Vaša prijava

Velikogorički karataši nastupili na jednom od najjačih svjetskih turnira

['iskustvo', 'karate', 'nastup', 'poreč', 'pripreme', 'turnir']

Članovi Karate kluba Velika Gorica proteklog vikenda zaključili su natjecateljsku sezonu sa Svjetskom serijom lige mladih u Poreču, jednim od četiri najjača svjetska turnira uz Meksiko-Acapulco, Italija-Venezia i Cipar-Limassol.

Foto: Facebook Karate klub Velika Gorica

Turnir je održan od 1. do 3. srpnja, a okupio je više od 2.000 natjecatelja iz 55 država. Uz Ligu mladih održavao se još U12 i U21 Svjetski kup 29.-30.06. te karate kamp Svjetske karate federacije koji je okupio dodatnih 500 natjecatelja, tako da sa impozantnom brojkom od više od 2.500 natjecatelja prošli tjedan se u Poreču okupila “krema” karataša iz cijelog svijeta za uzrast ispod seniora.

Velikogorički karataši nastupili su sa 11 natjecatelja, a najbolji rezultat je ostvarila Lucija Kirinić u kategoriji kadetkinja -47kg. Lucija je u prvom kolu bila slobodna, u drugom pobijedila predstavnicu Španjolske 3:1, a u trećem kolu predstavnicu Danske sa visokih 8:0.

Foto: Facebook Karate klub Velika Gorica

Sljedeće kolo Lucija je nažalost izgubila 3:1 od Nijemice koja je kasnije zasluženo bila i pobjednica kategorije.

U repesažu Lucija je dobila priliku protiv Talijanke Legittimo, no ipak izgubila 4:0.

Sve pohvale Luciji na velikom rezultatu i plasmanu 7. mjesta u kategoriji kadetkinja -47kg i najboljem plasmanu od svih hrvatskih predstavnica.

Osim Lucije, najdalje su došle Katja Braica u kategoriji kadetkinja +54kg i Mara gusić u U14 -47kg. Katja je izgubila u trećem kolu od predstavnice Bugarske koja kasnije gubi i ne ostavlja šansu za repesažom. Mara je također bila slobodna u prvom kolu, u drugom pobijedila Talijanku, a u trećem izgubila od Grkinje koja je kasnije pobijedila no nažalost izgubila u polufinalu.

Foto: Facebook Karate klub Velika Gorica

Od ostalih natjecateljicaa prvo kolo su prošle Matea Kordić i Ema Jukić, dok su ostali svoje nastupe završili u prvoj borbi.

Foto: Facebook Karate klub Velika Gorica

Veliko iskustvo za velikogoričke karataše koji tek ulaze ili su tek ušli u “svijet” kadeta gdje je stvarno jaka konkurencija, no veseli pristup i način na koji su odradili borbe te u Klubu s velikim očekivanjima iščekuju iduću sezonu koju počinje 1. kolovoza fizičkim pripremama, kao i svake godine.

Objava Velikogorički karataši nastupili na jednom od najjačih svjetskih turnira pojavila se prvi puta na V'Gradu.