Prijava

Vaša prijava

FOTO: Stjepan Deverić dobio mural u Lomnici

['deverić', 'lomnica', 'mural', 'štef']

U petak predvečer u Donjoj Lomnici, pokraj starog nogometnog igrališta u centru sela bilo je svečano. Okupio se popriličan broj sadašnjih i bivših igrača NK Lomnice, članova uprave, predstavnika udruga, pripadnici BBB-a, a bio je tu i gradonačelnik Velike Gorice, rođeni Lomničan, gospodin Krešimir Ačkar. Došli su i predstavnici medija, a povod svečanosti bio je otkrivanje murala nogometnoj legendi Donje Lomnice, zagrebačkog Dinama i sadašnjeg trenera NK Lomnice, Stjepana Štefa Deverića.

15.07.2022. Donja Lomnica, otkrivanje murala Štefu Deveriću. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Naime, NK Lomnica došla je na ideju zahvaliti se svom sadašnjem treneru na svemu što je napravio za njih, ali isto tako i za njegov doprinos nogometu dok je bio aktivni igrač u zagrebačkom Dinamu. A Štef je tada bio poznat kao napadač Dinama kojeg je bilo teško čuvati, koji je postizao golove, a zbog njegove brzine i udarca zvali su ga i “turopoljskim topom”. Također, ove godine se navršava 40 godina otkako je zagrebački Dinamo osvojio naslov prvaka bivše države, a Deverić je bio dio te ekipe. A ovu svečanost došao je uveličati i njegov suigrač iz tih dana, Mladen Munjaković.

15.07.2022. Donja Lomnica, Damir Stanilović na otkrivanju murala Štefu Deveriću. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Damir Stanilović, predsjednik NK Lomnice održao je uvodnu riječ i zahvalio svima koji su došli na otkrivanje murala, ali i svima koji su doprinijeli da do toga dođe, prvenstveno gospodina Danijela Deverića, koji je mural nacrtao.

15.07.2022. Donja Lomnica, Krešimir Ačkar na otkrivanju murala Štefu Deveriću. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Čast da otkrije mural imao je gradonačelnik Velike Gorice, gospodin Krešimir Ačkar, inače rođeni Lomničan, prijatelj sporta i igrač nogometa koji je spomenuo da je upravo Štef Deverić bio poveznica kojim su ljudi diljem Hrvatske povezivali kad se spomenulo ime Donje Lomnice. Također, spomenuo je da je već otkrivao murale, ali da mu je ovo prvi puta da otkriva mural nekome tko je još živ, ali da to samo govori koliki je trag ostavio Štef Deverić na svoje sumještane i članove NK Lomnice.

15.07.2022. Donja Lomnica, Krešimir Ačkar otkriva mural Štefu Deveriću. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nakon otkrivanja murala, gospodin Branko Majdak govorio je o Štefovom životu i karijeri od ranih početaka do profesionalizma, a s obzirom da je gospodin Majdak oženio Štefovu sestru, imao je što reći nazočnima o tim vremenima kad je Štef igrao profesionalni nogomet.

15.07.2022. Donja Lomnica, Branko Majdak na otkrivanju murala Štefu Deveriću. Foto: Z. Sever/V’Gradu

I predsjednik Vijeća mjesnog odbora Donja Lomnica, Milivoj Dijanežević osvrnuo se na ovaj svečani trenutak i pozdravio sve nazočne, da bi na kraju i sam Stjepan Deverić zahvalio na ovakvoj časti i trudu te rekao da mu je drago da su u njegovom rodnom mjestu prepoznali njegov rad i doprinos nogometu. Stjepan Deverić zahvalio je klubu i mjestu na ovakvoj časti i naglasio da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što je mural napravljen njemu u čast.

15.07.2022. Donja Lomnica, Danijel Deverić, autor, na otkrivanju murala. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nakon fotografiranja ispred murala, sve se preselilo na igralište NK Lomnice na Makuni gdje je svečanost nastavljena prigodnim domjenkom.

15.07.2022. Donja Lomnica, Stjepan Deverić. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Objava FOTO: Stjepan Deverić dobio mural u Lomnici pojavila se prvi puta na V'Gradu.