Prijava

Vaša prijava

FOTO: Soldo rastužio Lukavello

['3. nl', 'lukavec', 'nogomet']

U odgođenoj utakmici 8. kola na igralištu u Lukavellu sastali su se domaćin Lukavec i gosti iz “Grada na 4 rijeke”, NK Karlovac 1919. Bio je to susret ekipe Lukavca koja se nalazi u donjem dijelu tablice i Karlovca koji pretendira na visoki plasman.

Domaćin je i u ovoj utakmici istrčao u “šarenom” sastavu, bez nekoliko standardnih igrača. I trener Batovanja i igrači bili su svjesni svojih ograničenja u odnosu na ekipu gostiju, pa su se tako postavili i na terenu – čvršće u obrani i zgusnutije u sredini, ostavljajući Sedlačeka, Topića i Krpana u napadu. I iako su gosti imali više od igre, prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, što zahvaljujući obranama Anića ili pravodobnom bloku obrambenih igrača Lukavca, a dijelom su i gosti promašivali prilike, kojih ipak nije bilo previše.

U drugi dio krenulo se na isti način, uz premoć gostiju, ali i čvrstom i borbenom igrom domaćih igrača čime su uspijevali obraniti se sve do 65. minute kada je nakon akcije koju je započeo Pausić na desnoj strani i u kojoj su sudjelovali Medynskyy, Pamić, Trešnjić i na kraju Paracki koji je izašao sam pred Anića i pogodio u donji desni kut nemoćnog vratara domaćih. Pogodak je izazvao dosta nezadovoljstva kod domaćih igrača i navijača koji su smatrali da je pogodak postignut iz zaleđa, ali ipak su morali krenuti s centra.

I nije im trebalo puno vremena za poravnanje rezultata – svega 7 minuta. U akciji s desne strane agilni Marijan Grdenić uputio je izvrstan centaršut na drugu vratnicu gdje je utrčao Filip Turkalj i odlično glavom pogodio donji desni kut vratara gostiju Šteke.

Gosti su i dalje nastavili svoje napade prema Aniću, između ostalog pogodili i vratnicu, ali domaćin se hrabro držao, da bi tek duboko u sudačkoj nadoknadi vremena ipak kapitulirali. A pogodak je dao Filip Soldo, igrač koji je ušao svega par minuta prije toga. Opet jedna duga akcija u kojoj Pausić s desne strane ubacuje loptu na drugu vratnicu gdje ona dolazi do Kurečkog koji vara jednog igrača domaćih i puca prema vratima, ali lopta pogađa Soldu u prsa, on je zaustavlja i iz okreta odlično pogađa mrežu nemoćnog Anića za ponovno vodstvo gostiju.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i gosti zasluženo odnose bodove u Karlovac, iako je kod domaćina sigurno ostao žal za gubitkom boda duboko u sudačkoj nadoknadi vremena. No, i to je nogomet koji je još jednom pokazao da se igra sve dok sudac ne odsvira kraj.

Igrači Lukavca dobro su se i srčano borili, ali na kraju su ipak pokleknuli pred boljom ekipom Karlovca koja se ovom pobjedom izjednačila na vrhu sa Lučkim i Vrapčem sa po 20 bodova. Lukavec nema puno vremena žaliti za ovim bodom, jer već u subotu na Lukavellu u derbiju začelja dočekuju ekipu Ravnica, stare suparnike s kojima su se zajedno prije dvije godine plasirali u tadašnju 3. NL Središte.

3. NL Centar, 8. kolo

LUKAVEC – KARLOVAC 1919 1:2 (0:0)

Lukavec, igralište Lukavello. Gledatelja 100. Vrijeme sunčano i toplo, teren odličan za igru.

Glavni sudac: Filip Dragašević (Zagreb). Pomoćnici: Mislav Krmar (Zagreb), Antonio Šaško (Popovača). Delegat: Josip Stipković (Zagreb).

Strijelci: 0:1 – Goran Paracki (65), 1:1 – Filip Turkalj (72), 1:2 – Filip Soldo (90+3).

NK Lukavec: Anić, Marijan Grdenić, Vidaković, Marko Grdenić (C), Banić, Turkalj, Valentinčić (od 77. Đuđić), Matić (od 87. Bogadi), Topić (od 57. Humeljak), Sedlaček, Krpan.

Trener: Slaven Batovanja

NK Karlovac 1919: Šteko, Zavalić (od 67. Kurečki), Ribar, Paracki, Medynskyy, Pausić (C), Matiazh, Stepinac, Pamić (od 90. Budimir), Trešnjić (od 87. Soldo), Srpak (od 87. Knezović).

Trener: Igor Pamić

Igrač utakmice: Goran Paracki (Karlovac 1919)

Objava FOTO: Soldo rastužio Lukavello pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Bikovi dočekuju Šibenku