Prijava

Vaša prijava

Okrugli stol: “Žene u velikogoričkom sportu”

['okrugli stol', 'ženski sport']

U petak, 02. prosinca 2022. godine u prostorijama ZŠU Velika Gorica održan je okrugli stol na temu “Žene u velikogoričkom sportu” s ciljem dobivanja uvida u stanje ženskog sporta u Velikoj Gorici, ali i o zastupljenosti i sudjelovanju žena u natjecateljskom, trenerskom a poglavito izvršnom dijelu sporta.

Nakon riječi dobrodošlice predsjednika ZŠU Velika Gorica, gospodina Gorana Kovačića, skup je pozdravio i Hrvoje Balen, direktor ureda HOO za sport na lokalnoj razini.

02.12.2022. Okrugli stol “Žene u VG sportu”. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Uvodničarka u okrugli stol bila je Marija Anzulović, bivša vrhunska sportašica, odbojkašica, sudionica Olimpijskih igara u Sydneyu, Australija. U vrlo zanimljivom uvodu Marija Anzulović iznijela ne puno statističkih podataka koje su uspoređivale stanje i zastupljenost žena u sportu kod nas i u svijetu.

02.12.2022. Okrugli stol “Žene u VG sportu” – Marija Anzulović. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Na skupu su sudjelovale predstavnice skoro svih sportova u kojima su žene zastupljene u Velikoj Gorici:

Diana Reščić Breko predsjednica i trenerica u HOK Gorica, Martina Vugrinović tajnica i trenerica u ŽRK Udarnik, Lada Rojc FIFA instruktorica i koordinatorica ženskih ekipa u HNK Gorica, Vlatka Matić predsjednica sinkro kluba Aquabetta, Mirjana Lučić predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom, Una Sedmak Streljačko društvo Plemenitaš, Antonela Pongračić tehniko u Košarkaškom klubu Gorica, Larisa Trošić voditeljica novih medija u HNK Gorica, Radmila Đuračić predsjednica i trenerica u Chearleading klubu „Vegasice“, Nina Vuković atletičarka Maraton kluba Velika Gorica i sportašica Grada za 2022. godinu, Sara Brajković trenerica u Plivačkom klubu Velika Gorica i Marija Uzelac trenerica u Odbojkaškom klubu Velika Gorica.

02.12.2022. Okrugli stol “Žene u VG sportu”. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nakon pojedinačnih predstavljanja stanja u svojim sportovima, sudionice su u bogatoj diskusiji iskazale svoje zadovoljstvo organizacijom jednog ovakvog skupa i pokazale želju za nastavkom ovakve aktivnosti i davanja svojeg većeg doprinosa u budućnosti, koji se nameće kao potreba s obzirom na sve veći broj ženskih klubova i sportova.

02.12.2022. Okrugli stol “Žene u VG sportu”. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U završnoj riječi, predsjednik ZŠU VG, Goran Kovačić dao je kratki osvrt na provedeni okrugli stol i stanje u velikogoričkom sportu po pitanjima koja su postavljena tijekom diskusije, a ZŠU VG ostaje da kroz Izvršni odbor i ostala tijela Zajednice pronađe mogućnosti što većeg uključivanja žena u svoje aktivnosti s posebnim naglaskom na sudjelovanje u upravljačkim tijelima Zajednice.

02.12.2022. Okrugli stol “Žene u VG sportu”. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Okrugli stol suvereno je vodio tajnik ZŠU Velika Gorica, gospodin Darko Blažinčić, a dvosatna aktivnost završila je malim zajedničkim domjenkom.

Objava Okrugli stol: “Žene u velikogoričkom sportu” pojavila se prvi puta na V'Gradu.