Prijava

Vaša prijava

Advent ne zaobilazi ni Muzej Turopolja, počinje raznolik program

['advent', 'muzej turopolja']

Ove godine u Muzeju Turopolja priprema se Advent u Muzeju Turopolja koji će biti popraćen bogatim programom. Od radionica pa sve do pričaonica i koncerata, sve to možete očekivati tijekm prosinca u goričkom muzeju.

-U Muzeju Turopolja održavaju se božićni programi – za vas smo osmislili zanimljive radionice i interaktivne pričaonice, a ugostit ćemo i koncerte naših mladih glazbenika, poručuju iz Muzeja, a u nastavku pogledajte što sve možete posjetiti i kada.

RADIONICE

Pridružite nam se na božićnim radionicama u Muzeju Turopolja, ove godine u nešto drugačijem izdanju!

Adventski kalendar postao je nezaobilazan dio zimskih blagdana kojem se vesele svi uzrasti. Zato je i Muzej Turopolja pripremio vlastiti kalendar sa zanimljivim radionicama čiji će sadržaj do trenutka vašeg dolaska u muzej ostati iznenađenje!

Radionice se održavaju svaki radni dan u razdoblju od 8. do 22. prosinca. Ujutro nas možete posjetiti od 10 do 12 sati, a popodne od 16 do 18 sati. Radionice su u potpunosti besplatne.

PRIČAONICE

Pozivamo vas da nam se pridružite i na božićnim pričaonicama.

Na Dan grada, 13. prosinca u 18 sati priče će nam pričati naša sugrađanka i poznata hrvatska književnica Željka Horvat-Vukelja. Gospođa Željka je od 1989. godine do danas održala više od tisuću književnih susreta u školama i knjižnicama. Specijalnost su joj pričokazi, koje je osmislila kao novu književno-scensku formu, kombinaciju priče i scenskog igrokaza u kojem publika aktivno sudjeluje.

Zatim,  15. i 21. prosinca od 18 sati u goste nam dolazi teta pričalica i vrhunska pripovjedačica Ivana Zrilić, čiji interaktivni programi osvajaju djecu, ali i nešto starije posjetitelje. Ivana uživa u interpretaciji baštine, obožava pričati priče djeci, ali i odraslima, te svojom zaraznom i veselom energijom nesebično dijeli svoje znanje, tajne i legende koje neprekidno istražuje. Ivana će nakon svojih priča održati i dječje radionice.

KONCERTI

Podržite mlade nade velikogoričke glazbe! U Muzeju Turopolja održat će se dva koncerta (javna sata) Umjetničke škole Franje Lučića – 8. prosinca u 19:30 sati i 12. prosinca u 19:30 sati. Svoje vještine pokazat će nam učenici Odjela za gitaru i tamburu.

Svi programi održavaju se u prostorijama stalnog postava Muzeja Turopolja (prvi kat) i potpuno su besplatni.

Objava Advent ne zaobilazi ni Muzej Turopolja, počinje raznolik program pojavila se prvi puta na V'Gradu.