Prijava

Vaša prijava

FOTO Sve je spremno za otvorenje Turističko-edukativnog centra Novo Čiče

['dan grada', 'dan grada veliek gorice', 'gorica', 'kud novo čiče', 'novo čiće', 'Turističko-edukativni centar Novo Čiče', 'Velika Gorica']

S velikim zadovoljstvom iz Novog Čiča obavijestili su nas o završetku treće faze radova u Turističko-edukativnom centru Novo Čiče u sklopu kojeg se nalazi i Centar za sjetvu i preradu lana te tkanje na tkalačkom stanu.

Foto Andrej Kauzlarić

-Svi zainteresirani Centar će moći razgledati u ponedjeljak, 12. prosinca, u vremenu od 15:00 do 20:00 sati na adresi Velikogorička 147, Novo Čiče. Prilikom obilaska imati će priliku vidjeti i kupiti nove suvenire Turopolja. Domaćini poručuju da su za sve posjetitelje osigurani štrukli i domaće gibanice, poručuje nam Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče.

Foto Andrej Kauzlarić

Turističko-edukativni centar Novo Čiče obnovljena je zgrada nekadašnjih učiteljskih stanova sagrađenih 1897. godine koji su pod zaštitom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Krajem 2019. godine uklonjena je stara zgrada te po uzoru na staru sagrađena nova. Sve radove financirao je Grad Velika Gorica, a unutarnje opremanje s namještajem osigurali su članovi KUD-a “ČIČE“ Novo Čiče kroz provedbu donatorske kampanje „I ja sam dio zajednice“.

Foto Andrej Kauzlarić

Dakle, u ponedjeljak, 12.prosinca, pravac Novo Čiče jer se, s velikim nestrpljenjem, iščekuje vaš dolazak!

Foto Andrej Kauzlarić

Objava FOTO Sve je spremno za otvorenje Turističko-edukativnog centra Novo Čiče pojavila se prvi puta na V'Gradu.