Prijava

Vaša prijava

S ciljem uključenja mladih u lokalnu zajednicu Pokupsko provodi projekt “Ruralna škola za mlade”

['Klub žena Pokupsko', 'mladi', 'općina pokupsko', 'Pokupsko', 'projekt']

Udruga Kupa – rijeka života kao nositelj projekta sa partnerima Klub žena Pokupsko i Općina Pokupsko provodi projekt “Ruralna škola za mlade”. Projektom „Ruralna škola za mlade“ osigurati će se sadržaji za mlade i njihova aktivacija u lokalnoj zajednici. Uključivanjem Kluba žena kao partnera na projektu prenositi će se znanja, vještine i poticati međugeneracijska solidarnost. Provedbom aktivnosti polaznici će steći nova znanja čime će dugoročno doprinijeti održivosti, prezentaciji, razvoju i očuvanju ruralnog prostora.

U sklopu Poziva za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2022. godinu.

-Projekt je ukupne vrijednosti 125.000,00 kuna odnosno 16.590,35 eura prema fiksnom tečaju konverzije 7,35450 kuna za jedan euro. Projekt je započeo 1. siječnja 2023. godine te traje 12 mjeseci. Sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, poručuju iz Udruge.

Seoskom gozbom, radionicom prikupljanja i korištenja bilja i danom u prirodi mladim ljudima prezentirat će se autohtona hrana koja može postati brend našeg ruralnog prostora privlačna za turiste i posjetitelje, kao i dan u prirodi gdje će mladi upoznati svaki kutak zavičaja i naučiti se snalaziti u prostoru. Starim seoskim igrama, organizacijom noći folklora i radionicom izrade predmeta od keramika, mladima će se prezentirati bogata etno baština našeg kraja, mogućnost korištenja naučenih igara u svakodnevnom provođenju slobodnog vremena na drugačiji način te korištenjem vještina naših starih kao i očuvanje tradicijskog obrta.

Organiziranje i prezentiranje proračuna mladi će steći znanje kako sudjelovati u kreiranju lokalnog Proračuna te će naučiti koja je njihova uloga u zajednici kroz donošenje odluka važnih za svoju općinu a time brigu sebi i potrebama mladih te preuzimanje društvene uloge, odnosno punopravne integracije u društvu i javnom djelovanju.

Kroz volonterske aktivnosti projekt dobiva dodatnu vrijednost te će se volontiranjem osvijestiti mladi o dobrobitima koje volontiranje donosi. Organiziranjem čišćenja prostora uz rijeku Kupu, organizacijom okruglog stola o korištenju pesticida, osvijestit će se mladi o očuvanju prirode, prirodnih ljepota ruralnog prostora i čuvanju prirode koje nas okružuje.

 

Objava S ciljem uključenja mladih u lokalnu zajednicu Pokupsko provodi projekt “Ruralna škola za mlade” pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Uvjerljiva pobjeda Šibenke