Prijava

Vaša prijava

Učiteljice velikogoričkih osnovnih škola sudjelovale na stručnom usavršavanju u Opatiji

['opatija', 'oš eugen kvaternik', 'OŠ Nikole Hribara', 'oš pokupsko', 'osnovna škola', 'osnovne škole', 'škole', 'stručni skup', 'učiteljice']

Učiteljice osnovnih škola Velike Gorice tijekom, od 13. do 15. ožujka, sudjelovale su na stručnom usavršavanju u Opatiji gdje se održao državni skup u organizaciji HPKZ-a pod naslovom “Mentalno zdravlje u sustavu odgoja i obrazovanja”. Svoje primjere dobre prakse, kao i rezultate istraživanja učiteljice su uspješno podijelile s ostalim sudionicima skupa.

Ispred Osnovne škole Nikole Hribara sudjelovale su učiteljice Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac, koje su predstavile temu “Osnaživanje učenika – suradnja lokalne zajednice i škole”.

Ispred Osnovne škole Pokupsko školu je predstavljala učiteljica Jasminka Podlejan s temom “Mentalno zdravlje nakon potresa i kako se nositi s time”.

Osnovna škola Eugena Kvaternika i NCVVO sudjelovala je s učiteljicama Marinom Muzek i Ivanom Dubovecak uz “Doprinos obrazovnih digitalnih mreža u vrijeme pandemije u nastavi Hrvatskoga jezika”.

Skupu je, uz brojne učiteljice, nazočan bio i pročelnik za predškolski odgoj, školstvo i sport Neven Topolnjak. Svoja iskustva, znanja te nove ideje učiteljice će prenijet svojim kolegama i kolegicama kako bi osnažile učitelje i učenike u mentalnom zdravlju. Niz plenarnih predavanja predavanja stručnjaka i znanstvenika bavila su se edukacijom o mentalnom zdravlju mladih u izazovima 21. stoljeća.

Objava Učiteljice velikogoričkih osnovnih škola sudjelovale na stručnom usavršavanju u Opatiji pojavila se prvi puta na V'Gradu.