Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica će dobiti Centar za starije osobe, počinje izgradnja objekta

['dom za starije', 'dom za starije velika gorica']

Izdana je građevinska dozvola za izgradnju Centra za starije osobe u Velikoj Gorici čime je započela realizacija ovog kapitalnog socijalnog projekta za naš grad. Centar će, kako navodi gradonačelnik Krešimir Ačkar, pružati usluga smještaja starijih soba, uslugu dnevnog boravka, liječničke usluge i usluge fizikalne i radne terapije, psihološko savjetovanje i drugo.

Podsjetimo, prije dvije godine započela je priprema na izgradnji doma, a tada smo vas obavijestili kako se prema svim istraživanjima, kako je istaknuo Ačkar, ukazalo na to da je smještaj za starije, u sklopu kojih će se pružati njega u vidu medicinske primarne zdravstvene skrbi, ali i zadovoljavati društveni aspekt, prijeko potrebni.

U sklopu Europske unije i postavljenih preduvjeta koji su ispunjeni zemljište na lokaciji između Ulice Podložnica i Avenije pape Ivana Pavla II, na kojem će se nalaziti dom, već je ranije kupljeno te će se uskoro početi pripremati za prve radove.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kao resorno ministarstvo kroz nacionalni plan oporavka i otpornosti ranije je predvidjelo oko 370 milijuna kuna upravo za izgradnju domova za starije, a sam projekt iniciran je od strane Grada.

Objava Velika Gorica će dobiti Centar za starije osobe, počinje izgradnja objekta pojavila se prvi puta na V'Gradu.