Prijava

Vaša prijava

“Turopolje 2023” zajednička vatrogasna vježba pokazala iznimnu spremnost vatrogasaca Turopolja i Velike Gorice

['JVP Velika Gorica', 'turopolje 2023', 'vatrogasci', 'vatrogasna vježba']

Dobrovoljna vatrogasna društva s područja Donjeg Turopolja te vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe grada Velike Gorice jučer su sudjelovali na zajedničkoj vatrogasnoj vježbi pod nazivom “Turopolje 2023” na lokaciji pogona tvornice parketa Weitzer Parkett.

Ova vježba je dio programa “Svibanj – Mjesec zaštite od požara”, a za cilj ima provjeriti koordinirani rad DVD-ova s područja Donjeg Turopolja u slučaju velikih vatrogasnih intervencija i ujedno testirati učinkovitost standardnih operativnih postupaka.

Prema izmišljenom scenariju, koji bi, ne daj Bože, sutra mogao postati stvarnost vatrogasci su morali ugasiti požar koji je zahvatio radni stroj u objektu brusione u tvornici parketa. Također, (zamišljena) situacija odmiče kontroli nakon što se vatra počinje širiti na objekte pilane te na drvene trupce u vanjskom dijelu pilane, no tijekom požara, da bi stvar bila gora, u objektu su se nalazili djelatnici koje su vatrogasci morali spasiti i evakuirati.

Sve to, naši vatrogasci iz Velike Gorice i Donjeg Turopolja izveli su u najkraćem mogućem roku na vrhunski odrađen način.

DVD Turopolje – Aatocisterna s 3 vatrogasca, Pick up vozilo s modulom i 4 vatrogasca, te kombi s 3 vatrogasca, DVD Buševec – navalno vozilo i 6 vatrogasaca, JVP Velika Gorica – autoljestve s 3 vatrogasca, DVD Vukovina – autocisterna te 3 vatrogasca i kombi s 2 vatrogasca, DVD Rakitovec – pick up vozilo s modulom te 4 vatrogasca, DVD Kuče – navalno vozilo i 6 vatrogasaca, DVD Mraclin – autocisterna i 3 vatrogasca, te pick up i 2 vatrogasca, DVD Staro Čiče – pick up vozilo s modulom te 4 vatrogasca, DVD Okuje – pick up vozilo s modulom te 4 vatrogasca i DVD Čička Poljana – pick up vozilo s modulom i 4 vatrogasca, bili su vatrogasci koji su sudjelovali na zajedničkoj vježbi.

 

Objava “Turopolje 2023” zajednička vatrogasna vježba pokazala iznimnu spremnost vatrogasaca Turopolja i Velike Gorice pojavila se prvi puta na V'Gradu.