Prijava

Vaša prijava

Društvo žena Buševec poziva na tradicionalnu 6. Buševsku štruklijadu

['buševec', 'buševska štruklijada', 'natjecanje', 'štrukli', 'štruklijada']

Buševčani i ove godine nastavljaju svoju tradiciju u potrazi za najbolje pripremljenim štruklima! Ove godine, državni praznik i praznik rada, 22. lipnja možete provesti na 6. Buševskoj štruklijadi gdje, kroz cijeli dan, nimalo neće nedostajati ukusne domaće hrane i odlične atmosfere popraćene plesom, pjesmom i zabavom.

Privatna arhiva

Buševska štruklijada postala je jedan od najposjećenijih događaja Turopolja, a Društvo žena Buševec tim povodom poziva sve zainteresirane ekipe da se prijave i sudjeluju u natjecanju pripremanja domaćih štrukli. Prijaviti se mogu ekipe od minimalno dva člana, a što je više članova, kako poručuju članice Društva, to je bolje i veselije! Okupljanje i priprema (izrada tijesta) počinje u 13 sati kod pozornice iza Doma kulture Buševec gdje će biti postavljen veliki šator.

Privatna arhiva

Pozivaju se  svi koji žele prezentirati svoje umijeće spravljanja štrukli da se prijave za natjecanje i uz malo sreće izbore za titulu prvih štrukli Buševca. Također, osiguran su nagrade za najbolje štrukle, a uz bogatu gastronomsku ponudu, možete očekivati ples i zabavu do kasnih sati, poručuju iz Društva žena Buševec te dodaju kako je za glazbeni dio zadužen Dinacordi Luna Bend.

Privatna arhiva

Uz ukusne i domaće štrukle u raznim varijacijama – od slatkih do slanih, u bogatoj gastronomskoj ponudi moći ćete pronaći i ponešto konkretnije, kao što je turopoljski gulaš, kotlovina, a za ljubitelje slatkoga, bit će tu i raznih vrsta domaćih gibanica.

Uputa za sudionike natjecanja 6. Buševske štruklijade

Iz Društva žena Buševec dodaju kako će uz dobru atmosferu i veselu zabavu, svojim sudionicima osigurati osnovne namirnice za izradu štrukli, dakle 1 kg brašna i pola kilograma sira, no ono što vi morate donijeti je stolnjak, kotao, plin, vrhnje te sve ostalo što će vam biti potrebno pri izradi najukusnijih buševskih štrukli!

Za sudjelovanje u natjecanju, kao i za sve ostale informacije, prijaviti se možete kod predsjednice Društva žena Buševec Lidije Rožić na broj 098 905 4658.

Privatna arhiva

 

 

Objava Društvo žena Buševec poziva na tradicionalnu 6. Buševsku štruklijadu pojavila se prvi puta na V'Gradu.