Prijava

Vaša prijava

Male sugrađane oduševio pas tragač i već tradicionalni spust Spidermana povodom Dana otvorenih vrata i memorijalnog firecombata

[]

U prostoru Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica od jutros možete doćii upoznati velikogoričke vatrogasce te sudjelovati u raznim vatrogasnim atrakcijama koje će odlični zabaviti male sugrađane. Povodom Dana otvorenih vrata i već 5. Firecombata “Plamen Turopolja” koji po drugi put ima memorijalni karakter za Ivana Galekovića – Galea.

Do popodnevnih sati možete doći na adresu Zagrebačka 3, gdje djecu čeka Spiderman koji se s njima fotografira, a malci se mogu okušati i u vatrogasnoj spusnici/avionu na sajli, mini firecombatu, a mogu i obući vatrogasno odijeli i provozati se u malom vatrogasnom autiću.

Posebno oduševljenje, uz očekivani spust Spidermana, izazvao je pas tragač po imenu “Popy” koji se uz velikogoričkog vatrogasca također spustio s tornja, a onda u prostoru JVP-a pronašao “nestalu” osobu.

U planu nam je ovdje biti do popodnevnih sati te sam iznimno zadovoljan odazivom sugrađana. Želim samo naglasiti da velikogorički vatrogasci redovito tijekom godine posjećuju školarce i djecu iz vrtića s kojima organiziramo razne aktivnosti. Jedna od aktivnosti je i crtanje, stoga smo njihove radove izložili u sklopu Dana otvorenih vrata unutar vatrogasne prostorije kako bi ih posjetitelji mogli i pogledati, govori nam zapovjednik Maceković.

Memorijal je okupio 25 vatrogasne ekipe koje su u Veliku Goricu čak došle i iz inozemstva, a kako nam govori zapovjednik JVP-a Velika Gorica Ivica Maceković, ovakvi događaji organizirat će se i narednih godina, posebice zbog najmanjih posjetitelja koji s oduševljenjem posjećuju vatrogasnu postaju.

Firecombat je zahtjevno vatrogasno natjecanje, no posebno zadovoljstvo nam je vidjeti odaziv  najmanjih sugrađana koji se rado okušaju u dječjem firecombat poligonu. Natjecanje je po peti put okupilo vatrogasce koji nam dolaze i iz susjednih država, stoga je ovo ujedno i međunarodno natjecanje, rekao nam je organizator i voditelj natjecanja Mario Lendarić.

Svi natjecatelji iznimno su dobri i vrhunski pripremljeni, a moramo spomenuti da ovo natjecanje ulazi Kup HVZ-a, zajedno s još dva natjecanja, a zbroj tih rezultata daje pobjednika KUP-a Hrvatske, pojasnio nam je zapovjednik Maceković.

Cilj otvorenih vrata je zainteresirati mlade vatrogasce na području Velike Gorice i okolice te uključiti sugrađane, ali i djecu, u vatrogastvo. Posjetitelji će imati priliku vidjeti što vatrogasci rade, opremu s kojom barataju, način na koji rade te gdje se oni nalaze. Ovom prilikom zapovjednik JVP Velike Gorice Ivica Maceković podsjetio je kako vatrogasci tijekom cijele godine surađuju s djecom te organiziraju razne aktivnosti u kojima se djeca iz vrtića i škola imaju priliku upoznati s vatrogastvom na području Velike Gorice i okolice.

Objava Male sugrađane oduševio pas tragač i već tradicionalni spust Spidermana povodom Dana otvorenih vrata i memorijalnog firecombata pojavila se prvi puta na V'Gradu.