Prijava

Vaša prijava

Prvi dan jeseni obilježite Perunfestom u Donjoj Lomnici

[]

Počelo je odbrojavanje do početka još jednog izdanja Festivala zaboravljenih priča i narodnih predaja, Perunfesta, koji će ove godine tematski biti posvećen vilama, a biti će održan 23.rujna u Donjoj Lomnici kod kurije Modić-Bedeković.

– “S veseljem najavljujemo i pozivamo na novi Perunfest 2023., na prvi dan jeseni u kuriji Modić- Bedeković u Doljnjoj Lomnici! Ove godine prisjećati ćemo se priča i narodnih predaja vezanih za vile. Vile su bića, oblikom slična ljudima, snagom i stasom, premda su katkada bili viši rastom. Imali su svoje običaje življenja i oblačenja, ali potpuno drugačije od onih kod ljudi. Njih se spominje kao ljudsku braću kojima je noć pripadala kao što je ljudima pripadao dan. Premda su bili čvrsti i snažni kao ljudi, čini se da su živjeli neograničeno i baratali mnogim nadljudskim sposobnostima. Jedno od kojih je bilo da se mogu “sakriti” i nestati prema svojoj želji, ali isto tako i “pokazati se” onome kome bi odabrali. Također oni su poznavali jezike i mudrosti prirode i svih tih drugih nadnaravnih stvorenja kojih su se ljudi bojali ili ih nisu mogli vidjeti” – otkrivaju organizatori za Turističku zajednicu grada Velike Gorice.

Ove godine, Perunfest ima nešto posebno za sve posjetitelje. Festival donosi ne samo kapiju u mistične svjetove, već i svježe nade. Ne samo da je datum pomno odabran da odgovara sezoni i raspoloženju, već će i događaj trajati sve dok mjesec ne zasja visoko na nebu, dodajući mističnost i dojam magije.

Razveselit će vas vijest da festival počinje već u podne s čudesnim programima koji će očarati sve generacije. Od predstava i izložbi do radionica, ovo je događaj koji nećete htjeti propustiti. Također, za sve one koji su zaintrigirani duhovima i legendama, Coperničko selo ponovno će biti domaćin duhovima, uključujući čak i duha koji je donio euro!

Pojedinačna ulaznica za Perunfest stajati će 5 eura, a obiteljska (za 4 ili više članova) stajati će 15 eura. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici događanja www.perunfest.hr

Objava Prvi dan jeseni obilježite Perunfestom u Donjoj Lomnici pojavila se prvi puta na V'Gradu.