Prijava

Vaša prijava

Etno udruga Kurilovec ima novo vodstvo, predsjednica udruge je Snježana Dianežević

[]

Etno udruga Kurilovec postoji od 2010. godine, a udruga je, uz sav popratni program, najpoznatija po svojoj tradicionalnoj manifestaciji “Jesen u Kurilovcu” koja se organizira svake jeseni te traje dva dana. Sada već tradicionalno, to je prigoda kad velečasni dođe i blagoslovi u Kurilovcu svu hranu i plodove zemlje i rada ljudskih ruku.

Kurilovčani i gosti se okupe oko velikog zajedničkog stola – jer udruga ponudi posjetiteljima svaki put besplatnu hranu i piće. Na svakoj Jeseni u Kurilovcu izlažemo ručne radove, narodne nošnje, plodove zemlje, stare fotografije i dokumente stanovnika Kurilovca, recepte za tradicijska jela i kolače. Kad naši posjetitelji odlaze svatko dobiva maleni dar. Tu našu manifestaciju – također već tradicionalno – otvori naš dogradonačelnik Stjepan Kos. Gospon Kos je i sam ljubitelj i veliki kolekcionar Turopoljske starine, pa se rado odazove na naš poziv i još svaki put donese neki raritet iz svoje zbirke, koji se odnosi na Kurilovec. Na primjer originalnu grbovnicu kurilovečke obitelji plemenitih Pogledića, pojašnjavaju iz Udruge.

Ovih dana, na čelo udruge ponovno je postavljena dama koja je prije četiri godine odabrana za prvu pratilju  Najuzornije hrvatske seoske žene te najuzornija seoska žena Zagrebačke županije, Snježana Dianežević. Nova predsjednica Etno Udruge Kurilovec majka je dvoje odrasle djece i vlasnica je OPG-a i predivnog Turopoljskog grunta Dianežević. Snježana je inače strastveni zaljubljenik u kulturnu baštinu pa tako posjeduje pregršt narodnih nošnji.

Objava Etno udruga Kurilovec ima novo vodstvo, predsjednica udruge je Snježana Dianežević pojavila se prvi puta na V'Gradu.