Prijava

Vaša prijava

Vikend rekorderka u Kobiliću “pala” sa 0,75 promila, policija ju privela

[]

Tijekom vikenda, u vremenskom periodu od 15. do 18. rujna, velikogorička policija provela je još jednu vikend akciju pod nazivom „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, te tom prilikom utvrdila nešto veći broj prekršaja no što je to bilo prethodnih vikenda. Od ukupno 20 ciljanih prekršaja:

  • 1 prekršaj vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
  • 8 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
  • 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
  • 5 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje
  • 1 prekršaj zbog vožnje dok je vozačka dozvola oduzeta zbog kaznenih bodova
  • 1 prekršaj zbog vožnje zbog isteka valjanosti prometne dozvole

Također je utvrđeno i 20 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 40 prometnih prekršaja. Vozačica koja je zatečena pod utjecajem alkohola, su zadržana do otrežnjenja i privedena je na sud zbog vožnje dok joj je vozačka dozvola oduzeta zbog kaznenih bodova, navode iz policije.

Rekorderka je ovog puta rekorderka u prekršajima, više nego li u promilima

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod 40-godišnjakinje koja je bez vozačke dozvole automobilom zaustavljena u Kobiliću:

U nedjelju, 16. rujna u 21,45 sati, žena starosti 40 godina, upravljala je neregistriranim osobnim automobilom krećući se ulicom Kobilić u mjestu Kobilić. Dolaskom do kbr.10 ista se nije zaustavila na znak svjetlosnih i zvučnih signala policije već se nastavila kretati dalje bez zaustavljanja i zaustavljena je kod kbr.97 navedene ulice. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno da je upravlja vozilom za vrijeme dok je u organizmu imala prisutnost alkohola u koncentraciji od 0,75 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. I da upravlja vozilom dok joj je vozačka dozvola poništena zbog kaznenih bodova. Ista je uhićen, smještena u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te narednog dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – Ispostava Ivanić grad- prekršajni odjel“, navode iz policije.

Iz policije dodaju i kako se tijekom vikenda dogodila jedna prometna nesreća bez ozlijeđenih osoba.

 

Objava Vikend rekorderka u Kobiliću “pala” sa 0,75 promila, policija ju privela pojavila se prvi puta na V'Gradu.