Prijava

Vaša prijava

Udruga vinogradara i vinara “Grozd” berbu bliži kraju, no urod manji za 30 do 70 posto

[]

Ovogodišnja berba grožđa bliži se kraju, a vremenske prilike zasada su u poslužile velikogoričke vrijedne vinogradare. No unatoč dobrim vremenskim prilikama, kako navode iz Udruge vinogradara i vinara “Grozd”, vinogradari Vukomeričkih gorica ostali su pomalo razočarani, kao i većina vinogradara iz Zagorja, Moslavine, Iloka, Pelješca, Hvara i Korčule, urodom koji je manji za oko 30 pa čak i 70 % nego proteklih godina.

Udruga vinogradara i vinara “Grozd”

Razlog toga je vrlo problematična i zahtjevna, kako vegetacijsko – klimatološki tako i tehnološki vinogradarska 2023. godina, koja će biti upisana kao jedna od najlošijih u proteklih dvadesetak godina. Ni pojačani broj tretiranja zaštitnom sredstvima vinove loze nije pomogao u suzbijanju bolesti plemenjače, pepelnice, fitoplazme, a ponegdje i tuče. Uvijek optimističnim i vrijednim vinogradarima kao i dosada ostaje nada i vjerovanje u puno bolju i uspješniju slijedeću vinogradarsku godinu“, poručuju iz Grozda.

Objava Udruga vinogradara i vinara “Grozd” berbu bliži kraju, no urod manji za 30 do 70 posto pojavila se prvi puta na V'Gradu.


DANI EUROPSKE BAŠTINE