Prijava

Vaša prijava

Mještani Vukovine zaprepašteni kontinuiranim smradom, apeliraju na prestanak spaljivanja otpada

[]

Nezadovoljni mještani Vukovine uputili su apel nakon nesnošljivog smrada koji na tom području trpe već tjednima. Naime, kako navode, u posljednje vrijeme intenziviralo se paljenje otpada raznog tipa na području Starog Čiča, Vukovine i Novog Čiča, od strane nepoznatih sumještana, no sama činjenica da se otpad pali i nije toliki problem koliko materija koja sagorijeva i dovodi do nesnošljivog smrada.

“Nije problem ako se povremeno, i u kraćem periodu, nešto spali u svom dvorištu ili pečenjari. Problem je spaljivanje raznog otpada, od plastike, drvne građe, stiropora i slično”, navode nezadovoljni mještani dodajući kako neodgovorni pojedinci otpad pale i danju i noću, čak i kada vjetar iznimno jako puše.

U slučaju da je riječ o paljenju otpada na javnim površinama, Mreža Zelenih telefona Hrvatske sugerirala je da, ukoliko primijetite da netko na javnoj površini redovito pali otpad, da prikupite podatke o kršitelju zakona te prijavite inspektoru zaštite okoliša. Uz to, potrebno je poduzeti još nekoliko koraka koje možete pročitati ovdje.

 

 

Objava Mještani Vukovine zaprepašteni kontinuiranim smradom, apeliraju na prestanak spaljivanja otpada pojavila se prvi puta na V'Gradu.