Prijava

Vaša prijava

Osnovna škola Eugena Kvaternika nagrađena za participativni projekt “Što sve mogu u svom gradu?”

[]

U duhu obilježavanja Svjetskog dana djece, Gradsko vijeće nagradilo je Osnovnu školu Eugena Kvaternika za najbolji školski participativni projekt. Njihov projekt, pod nazivom “Što sve mogu u svom gradu?”, osvojio je priznanje i novčanu nagradu od 500 eura.

Projekt, vođen od strane učiteljice Nataše Ćosić, omogućio je učenicima da bolje upoznaju svoj grad kroz posjete ključnim institucijama. “Željeli smo da učenici steknu bolje razumijevanje grada u kojem žive. Obišli smo Gradsku upravu, Pučko otvoreno učilište i druge važne institucije”, kazala nam je Nataša Ćosić.

Među učenicima, entuzijazam je bio visok. Gita Ćosić, učenica sedmog razreda, izrazila je zadovoljstvo iskustvom: “Bilo nam je drago što možemo sudjelovati, a nadamo se da ćemo moći sudjelovati i u drugim sličnim projektima. Isto tako, bilo nam je super prezentirati ići po institucijama i bolje upoznati naš grad. Time smo bolje upoznali mjesto u kojem živimo.”

Ukupno sedam škola sudjelovalo je u natjecanju, predstavljajući raznovrsne projekte na Dječjem tjednu. Žiri, sastavljen od mentora Dječjeg gradskog vijeća i stručnjaka, imao je težak zadatak odabira najboljeg projekta.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar čestitao je svim sudionicima, istaknuvši važnost ulaganja u mlade za bolju budućnost grada. “Svi ste vi pobjednici ovog natjecanja. Vaša nastojanja osiguravaju svijetlu budućnost našeg grada”, rekao je gradonačelnik i dodao:

“Djeca koja sretna i zadovoljan žive u ovom gradu sigurno su svjetla i dobra budućnost za opstanak našeg grada, a kada ova djeca odrastu, ja ću biti star i poprilično bezbrižan jer grad ostaje u rukama ovakve ambiciozne mladeži”, poručio je gradonačelnik Ačkar.

Viša savjetnica za predškolski odgoj i mlade, Arijana Mataga Tintor, naglasila je važnost promicanja dječjih prava i sigurnosti unutar gradske politike. “Iako živimo u svijetu koji nije savršen, naš grad nastoji osigurati i promicati prava djece u svakom aspektu”, poručila je Mataga Tintor.

Projekti poput ovog su ključni za poticanje dječjeg participativnog prava, omogućavajući mladima da aktivno sudjeluju u svojoj zajednici i uče o njenim vrijednostima.

Objava Osnovna škola Eugena Kvaternika nagrađena za participativni projekt “Što sve mogu u svom gradu?” pojavila se prvi puta na V'Gradu.