Prijava

Vaša prijava

Rekordan Proračun Velike Gorice: povijesni maksimum u financijskom planiranju grada

['glasovanje', 'gradsko vijeće', 'projekti', 'proračun', 'razvoj', 'rekord', 'ulaganja']

Gradsko vijeće Grada Velike Gorice izglasovalo je proračun za 2024. godinu u iznosu od 122 milijuna eura, što predstavlja povijesni maksimum u financijskom planiranju grada. Ovaj proračun, veći za oko 29 milijuna eura u odnosu na prethodnu godinu, nagovještava razdoblje značajnih kapitalnih investicija i projekata usmjerenih na unapređenje života građana Velike Gorice​​​​​​.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar, predstavljajući proračun, istaknuo je da će se sredstva usmjeravati na ključne aspekte gradskog razvoja. To uključuje podizanje komunalnog standarda, što obuhvaća infrastrukturne projekte poput izgradnje novih cesta, modernizaciju javne rasvjete i slično, čime se osigurava kvalitetniji i učinkovitiji gradski život. Također, naglasak je stavljen na poboljšanje prometne sigurnosti, što bi moglo uključivati rekonstrukciju postojećih prometnica, uvođenje novih sigurnosnih mjera na cestama te modernizaciju javnog prijevoza.

Socijalne i demografske mjere također čine važan segment proračuna. Ove mjere vjerojatno ciljaju na podupiranje obitelji i mladih, možda kroz subvencije za stanovanje, zdravstvene usluge ili obrazovne programe. Jedan od ključnih aspekata proračuna je i osiguranje besplatnih vrtića, što je značajna pomoć obiteljima s malom djecom te poticaj na povećanje nataliteta u gradu.

Konačno, proračunom se financiraju razni segmenti društvenog života, što uključuje podršku kulturi, sportu, edukaciji i slobodnim aktivnostima. Takav pristup ne samo da obogaćuje život u Velikoj Gorici, već i potiče zajednički duh i povezanost među građanima.

Gradonačelnik Ačkar zahvalio je gradskim vijećnicima na konstruktivnoj raspravi i podršci Proračunu.

Objava Rekordan Proračun Velike Gorice: povijesni maksimum u financijskom planiranju grada pojavila se prvi puta na V'Gradu.