Prijava

Vaša prijava

Svjetski dan pisanja pisama; završen natječaj “Pišem ti pismo” knjižnice Velika Gorica

['Gradska knjižnica Velika Gorica', 'pisma', 'Svjetski dan pisanja pisama']

Svjetski je dan pisanja pisama. Ususret ovoj obljetnici, Gradska knjižnica Velika Gorica je organizirala, sada već tradicionalni, 13. natječaj Pišem ti pismo – natječaj za najbolje pismo. Natječaj je bio otvoren za sudjelovanje od 2. travnja do 2. svibnja 2024., a pobjednici su proglašeni na međunarodni dan pisanja pisama.

Ovogodišnja tema natječaja bila je “Pismo sebi – pisanje za unutarnji mir”. Pristiglo je 31 pismo iz Hrvatske, a pisma su konkurirala u tri kategorije: najbolje dječje pismo, najbolje srednjoškolsko pismo i najbolje pismo odraslih. Nagrađeno je po jedno pismo iz svake kategorije. Tako je nagradu za pobjedničko dječje pismo dobio Neo Ujlaki iz Belovara, za pobjedničko srednjoškolsko Tara Turk iz Zaprešića te za pobjedničko pismo u odrasloj kategoriji Marina Maras iz Zadra.

Članice prosudbenog povjerenstva bile su: profesorica hrvatskog jezika i književnosti Ema Berger, te knjižničarke Gradske knjižnice Velika Gorica Maja Petrošević i Anja Kaltnecker. Članice povjerenstva poručile su kako zahvaljuju svima koji su sudjelovali u natječaju, a posebne čestitke upućuju pobjedničkim pismima.

Nagrađena pisma će uskoro biti objavljena u online brošuri dostupnoj na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Velika Gorica.

Objava Svjetski dan pisanja pisama; završen natječaj “Pišem ti pismo” knjižnice Velika Gorica pojavila se prvi puta na V'Gradu.