Prijava

Vaša prijava

Kaj se događa u Gorici ovog ljeta? Svašta!

['krešimir ačkar', 'ljeto u gorici', 'maja toth']

Velika Gorica pripremila je bogat program događanja koji će obogatiti vruće ljetne i jesenske mjesece. U Centru za posjetitelje Velike Gorice, direktorica Turističke zajednice Maja Toth i gradonačelnik Krešimir Ačkar predstavili su niz manifestacija koje će zasigurno privući brojne građane, ali i posjetitelje iz okolnih krajeva.

Srpanj u Velikoj Gorici obiluje aktivnostima za sve uzraste. Na bazenima će se do sredine kolovoza održavati Ljetni dječji kamp, gdje će najmlađi moći uživati u brojnim sportskim i zabavnim aktivnostima. Također, Pučko otvoreno učilište priprema bogat program u kino dvorani, gdje će se održavati razne radionice, projekcije filmova i predstave.

1.7.-2.9            IZLOŽBA LJETO PODRUČNE ŠKOLE MIČEVEC

Dječji odjel Gradske knjižnice

11.7.     19.00    IZBOR ZA MISS SPORTA

Dvorana Gorica

11.- 14.7.     23. Međunarodni festival folklora,

Dvorana Gorica

23. Međunarodni festival folklora održava se u organizaciji FA Turopolje na Tuđmancu, a osim domaćih, u Goricu nam dolaze i gosti iz inozemstva;

– Festival okuplja domaće i strane sudionike, gosti dolaze iz Bugarske, Kosova i Sjeverne Makedonije te brojnih dijelova Hrvatske, a festival promiče bogatstvo tradicionalne glazbe i običaje raznih kultura – poručila je Maja Toth, direktorica TZ Velike Gorice.

Kolovoz donosi uzbuđenje s nekoliko važnih događaja. Vidim, čujem i mirišem ljeto 3. kolovoza u dvorištu kurije Alapić u Vukovini i ove godine oduševit će posjetitelje koji će moći uživati u tradicionalnom pečenju pečenika te izložbi, kazališnim predstavama i filmskoj večeri.

U Buševcu će se tradicionalno održati Buš Kuš, manifestacija koja privlači veliki broj posjetitelja svojim zanimljivim programom. Vrhunac mjeseca bit će 20. kolovoza kada će Velika Gorica po drugi put zaredom ugostiti natjecanje Formula student Alpe Adria. Hrvatska organizacija Formula studenta postigla je zapažen uspjeh na svjetskoj rang listi, pozicionirajući se na treće i šesto mjesto, što potvrđuje kvalitetu organizacije i programa. Sudionici će biti smješteni u kampu na prostoru igrališta u Kurilovcu.

Rujan započinje izložbom pasa VG Trophy 1. rujna, na kojoj će oko 500 pasa biti ocjenjivano u šest kategorija. Uz glavnu izložbu, održat će se i posebni događaji “Pas i dijete” te izložba pasmine ptičar, pružajući zabavu za cijelu obitelj.

Drugi vikend rujna rezerviran je za Žirovinu, manifestaciju koja promiče povijesnu važnost Turopoljskog luga. Ova predivna lokacija, daleko od gradske vreve i vrućeg asfalta, pružit će savršeno mjesto za opuštanje i uživanje u prirodi.

Vikend nakon Žirovine (12.-15. rujna) bit će održan Oldtimer show u Parku Franje Tuđmana, gdje će se okupiti više od 300 povijesnih vozila. Uz to, priprema se i novi sadržaj Flying dish, koji potiče društvenu interakciju kroz uživanje u hrani i piću. Posjetitelji će moći istražiti šest tematskih kućica i uživati u raznolikim glazbenim izvedbama, što će biti atrakcija za cijelu obitelj.

Foto: Ilustrativna fotografija

Nakon ljetne pauze, od 6. rujna, ponovno počinje Petek na Gorice, nudeći već poznate sadržaje koji su omiljeni među građanima.

– Unazad nekoliko godina iz gradskog Proračuna izdvajamo više sredstava kako bi društveni život i aktivnosti u našem gradu bile na visokoj razni i kako bi naši sugrađani pronašli zadovoljstvo u onim segmentima koji ih zanimaju bez obzira na dob – poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar dodavši kako će Velikogoričanima unatoč vrućem ljetu biti ponuđeni događaji ‘po svačijem guštu’ koji će ih izvući iz doma van na druženje. Od kulturnih festivala, sportskih natjecanja do obiteljskih izložbi, svaki mjesec donosi nešto novo i uzbudljivo!

 

Objava Kaj se događa u Gorici ovog ljeta? Svašta! pojavila se prvi puta na V'Gradu.