Prijava

Vaša prijava

Taekwondo klub VG će na Europskom prvenstvu predstavljati dvije viceprvakinje Hrvatske: seniorka Sara Habijančić 9. na Svjetskoj rang listi najboljih

['europsko prvenstvo', 'taekwondo klub velika gorica']

Taekwondo klub Velika Gorica je dobio dvije viceprvakinje Hrvatske juniorku Katarinu Bačurin i seniorku Saru Habijančić koja se svojim rezultatom na klupskom prvenstvu Europe plasirala na 9. mjesto Svjetske rang liste top 100 sportašica u svojoj kategoriji.

Sarom Habijančić je nastupila na seniorskom klupskom prvenstvu Europe u kategoriji seniorki -57kg. Kao nositeljica bila je slobodna prvo kolo, u drugom kolu savladala je protivnicu iz Grčke, u četvrtfinalu je bila bolja od predstavnice iz Poljske, u polufinalu je izgubila borbu od predstavnice iz Turske (aktualna prvakinja Europe u uzrastu U21) te je tako osvojila odličnu brončanu medalju, te s tim plasmanom izborila odlazak na Europsko prvenstvo za mlađe seniore U21 koje će se održati u studenom.

Foto: Taekwondo klub Velika Gorica

Sara je sa ovim plasmanom osvojila i nove bodove na svjetskoj rang listi te s tim bodovima ušla u top 100 sportašica u svojoj kategoriji. Prema novom pravilniku o bodovanju za Svjetsku rang listu, Sara je u ovom trenutku na 9.mjestu Svjetske rang liste.

Novi pravilnik od sportaša traži puno više natjecanja, ali s druge strane dao je i dosta prostora za nadolazeće talente da se mogu uplesti u borbu za visoke pozicije sa onima koji su do sada bili najbolji te ih stavio u potpuno ravnopravnu poziciju u novom Olimpijskom ciklusu.

Sara je nastupila i na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore-U21 te osvojila srebrnu medalju izgubivši u finalu od predstavnice iz Dubrave. Na ovom prvenstvu koje se održalo nastupile su i  juniorke Katarina Bačurin, Lana Gavrilov, Dora Habijančić te Sara Prpić.

Foto: Taekwondo klub Velika Gorica

Katarina i Sara P. su bile srebrne, Lana je bila brončana, dok je Dora zauzela 5.mjesto. Katarina je sa osvojenom srebrnom medaljom izborila mogućnost odlaska na Europsko prvenstvo za mlađe seniore U21 te ćemo tako imati dvije predstavnice na Europskom  prvenstvu u studenom.

Foto: Taekwondo klub Velika Gorica

Na juniorskom prvenstvu Hrvatske nastupile su sportašice Dora Habijančić, Katarina Bačurin , Lana Gavrilov i Lana Horvat i Sara Prpić.

Dora i Sara su osvojile brončane medalje, dok su Katarina i Lana Horvat zauzele 5.mjesto, Lana Gavrilov je izgubila u prvom kolu i ostala bez plasmana.

Foto: Taekwondo klub Velika Gorica

Objava Taekwondo klub VG će na Europskom prvenstvu predstavljati dvije viceprvakinje Hrvatske: seniorka Sara Habijančić 9. na Svjetskoj rang listi najboljih pojavila se prvi puta na V'Gradu.