Prijava

Vaša prijava

MIČEVEC Pokušaj ilegalnog deponiranja značajne količine štetnog otpada

['mičevec', 'Zelena akcija Mičevec']

Zelena akcija Mičevec zabilježila je pokušaj ilegalnog deponiranja velike količine otpada na području Mičevca. Vozač kamiona namjeravao je istovariti značajnu količinu staklene vune i stiropora, ali ga je omeo mještanin Mičevca koji ga je uočio, prenosi zeleni redar. 
Nepoznati počinitelj je na području kod zagrebačke obilaznice, na ulazu u Mičevec iz smjera Velike Mlake pokušao istovariti kamion pun otpada u čemu ga je prekinuo mještanin. Nakon što je mještanin uključio kameru, vozač se žurno udaljio u smjeru Velike Mlake.
Foto: Zeleni redar Ivan Janković
Zeleni redar Ivan Janković iz udruge Zelena akcija Mičevec poručuje kako je cilj pronalaska vozača stupiti u kontakt sa njim i dati mu do znanja da to što radi nije prihvatljivo. Time se, između ostalog, udruga Zelena akcija Mičevec i bavi, kako bi mještanima osigurala čistu, urednu i sigurnu okolinu.

Staklena vuna može nadražiti kožu i sluznicu, ako dođe do kontakta s tim dijelovima tijela. Također može izazvati crvenilo i žarenje očiju i kože. Kod udisanja mogu javiti kašalj i otežano disanje, no nema kroničnih učinaka.

Objava MIČEVEC Pokušaj ilegalnog deponiranja značajne količine štetnog otpada pojavila se prvi puta na V'Gradu.