Prijava

Vaša prijava

VIDEO Muškarac i žena ušetali u dvorište u Mraclinu pa bez pardona ušli u kuću!

['mraclin', 'provala u dom', 'provala u rmaclinu']

U utorak 16. srpnja, oko 12.40 sati, u Ulici Braće Radić u Mraclinu, na Obreži, dogodio se mogući pokušaj krađe! Naime, dvije osobe, muškarac i žena ušli su u dvorište jedne kuće, ne kucajući i ne zvoneći na vrata, te su sami ušli u kuću, javljaju iz Mraclin.hr.

Nasreću, na vrijeme su uočeni, što je omogućilo vlasnicima kuće da reagiraju. Ženska osoba je odmah pobjegla u nepoznatom smjeru, dok je muškarac tvrdio da skuplja boce za prodaju.

 

Video: mraclin.hr

Ovaj događaj podsjeća na važnost sigurnosti doma i potrebu za poduzimanjem preventivnih mjera kako bi se odvratili lopovi i zaštitila imovina. U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako osigurati svoj dom i smanjiti rizik od provale:

1. Instalirajte sigurnosne kamere i alarmne sustave

Sigurnosne kamere i alarmni sustavi mogu biti učinkoviti alati za sprječavanje provala. Lopovi često izbjegavaju kuće koje su opremljene sigurnosnim kamerama ili alarmnim sustavima zbog straha od prepoznavanja i brzog reagiranja policije.

2. Održavajte dobru rasvjetu

Dobro osvijetljena dvorišta i ulazi mogu značajno smanjiti rizik od provale. Lopovi preferiraju raditi u tami gdje su manje vidljivi. Razmislite o postavljanju senzora za pokret koji će aktivirati svjetla kada se netko približi vašem domu.

3. Zaključavajte vrata i prozore

Često se događa da lopovi ulaze u domove kroz otključana vrata ili prozore. Osigurajte da su svi ulazi u vaš dom uvijek zaključani, čak i kada ste kod kuće. Posebno obratite pažnju na stražnja vrata i prozore u prizemlju.

4. Organizirajte susjedski nadzor

Dobri odnosi sa susjedima mogu biti ključni u prevenciji provala. Organizirajte susjedski nadzor kako bi se svi međusobno pazili i obavještavali o sumnjivim aktivnostima. Upoznajte svoje susjede i dogovorite se da pazite na kuće jedni drugih kada niste prisutni.

5. Simulirajte prisutnost

Ako planirate biti odsutni duže vrijeme, simulirajte prisutnost u kući. Koristite tajmere za paljenje i gašenje svjetala, televizora ili radija kako bi izgledalo da je netko kod kuće. Također, zamolite susjeda da povremeno pokupi poštu i provjeri kuću.

6. Čuvajte vrijedne predmete

Vrijedne predmete kao što su nakit, novac i važni dokumenti čuvajte na sigurnom mjestu, poput sefova. Nemojte ih ostavljati na očiglednim mjestima gdje bi ih lopovi mogli lako pronaći.

7. Pripazite na nepoznate ljude

Budite oprezni s nepoznatim ljudima koji dolaze na vaša vrata. Ne otvarajte vrata bez provjere tko je s druge strane, posebno ako ne očekujete posjet. Koristite špijunku ili sigurnosnu lančanicu kako biste razgovarali s nepoznatim osobama bez otvaranja vrata u potpunosti.

8. Instalirajte ograde i brave na dvorištu

Fizičke barijere poput ograda, vrata i brava na dvorištu mogu dodatno otežati pristup lopovima. Osigurajte da su dvorišna vrata uvijek zaključana i da je ograda dovoljno visoka da spriječi penjanje.

Sigurnost doma zahtijeva stalnu pažnju i proaktivne mjere. Primjenom ovih savjeta, možete značajno smanjiti rizik od provale i zaštititi svoju imovinu te osigurati miran san za sebe i svoju obitelj.

Objava VIDEO Muškarac i žena ušetali u dvorište u Mraclinu pa bez pardona ušli u kuću! pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Javni poziv za zapošljavanje pomoćnika u nastavi