Prijava

Vaša prijava

Ovosezonski rekord: pred naplatom Lučko kolona 10 km

['gužve na cestama prema moru', 'HAK', 'promet']

Vrhunac je turističke sezone, od jutra je pojačana gustoća prometa na cestama prema moru.  Pred naplatom Lučko u smjeru mora kolone su iz smjera čvorova Buzin (10 kilometara) i Zagreb zapad (jedan kilometar). 

 

Zbog prometne nesreće na autocesti Goričan-Zagreb, između čvorova Sesvete i Zagreb istok u smjeru Zagreba vozi se u dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat, priopćio je Hrvatski autoklub (HAK).

Kolona vozila u pokretu uz povremene zastoje je na autocesti Zagreb-Ploče-Karamatići između čvora Bosiljevo 2 i tunela Mala Kapela u smjeru Dubrovnika.

Također, u koloni od jednog kilometra vozi se ispred tunela Sveti Rok u smjeru Dubrovnika.

Na autocesti Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je dugačka 1,5 kilometar, a proteže se i u Sloveniju.

Zabrana prometovanja za teretna vozila i autobuse na području od čvora Krapina do čvora Đurmanec u oba smjera, zbog većeg priljeva vozila.

Vožnja u koloni od oko 10 kilometara

Na autocesti Bregana-Lipovac (uključujući i zagrebačku obilaznicu) zabilježena je jedna od najvećih kolona ove turističke sezone. Tako se zbog povećane gustoće prometa na prilazu naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora (A1) od strane čvora Buzin prometuje se u koloni dugoj oko 10 kilometara, a od strane čvora Zagreb zapad u koloni dugoj oko jedan kilometar.

Manja kolona zabilježena je pred naplatnom postajom Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru istoka, gdje se vozi u 2 kilometra dugoj koloni osobnih i teretnih vozila.

Između čvorova Zagreb istok i Ivanić Grad je zalutao pas pa pripazite na opasnost od izleta životinje.

Zbog obilnih kiša, kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski pa je potrebno prilagoditi način vožnje.

Napomenimo i da je veća gustoća prometa na pojedinim dionicama autocesta, prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, cestama u Istri, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima.

 

Objava Ovosezonski rekord: pred naplatom Lučko kolona 10 km pojavila se prvi puta na V'Gradu.