Prijava

Vaša prijava

Službeno potvrđeno: sportaši goričkog Uspona Šandor i Vučić će se natjecati na Paraolimpijskim igrama u Parizu

['Hrvatski paraatletki savez', 'Para Atletski Klub Uspon', 'paraolimpijske igre']

Hrvatski paraatletski savez je objavio konačan popis sportaša koji će se natjecati na 17. Paraolimpijskim igrama u Parizu od 28. kolovoza do 8. rujna, a na njemu se nalaze dva, goričanima poznata imena. Članovi Para Atletskog kluba Uspon, Velimir Šandor i Miljenko Vučić ljeto će provesti na zahtjevnim treninzima za Olimpijadu.

 

Hrvatska paraatletika će na Paraolimpijskim igrama će imati 10 predstavnika. Uspješni Goričanin Velimir Šandor će se natjecati u kategoriji (F52) bacanja diska.

Podsjetimo, Šandor se na Paraolimpijske igre plasirao velikim uspjehom na Svjetskom paraatletskom prvenstvu u japanskom Kobeu gdje je osvojio srebrnu medalju u bacanju diska klase F52. Bio je to Velimirov najbolji plasman ikad na svjetskim prvenstvima.

Drugi član Para Atletskog Kluba Uspon koji će se predstaviti na ovom prestižnom natjecanju jest Miljenko Vučić, majstor u bacanja kugle klase F11.

Lijepu Našu će na Paraolimpijskim igrama predstavljati sljedeći paraatletičari:

  1. Deni Černi (F33) – kugla
  2. Ivan Katanušić (F64) – disk
  3. Matija Sloup (F40) – kugla
  4. Erik Fabian Kaurin (F46) – kugla
  5. Luka Baković (F46) – kugla
  6. Velimir Šandor (F52) – disk
  7. Miljenko Vučić (F11) – kugla
  8. Marijan Presečan (F53) – kugla
  9. Mikela Ristoski (T20) – skok u dalj
  10. Ivana Purkić (F38) – disk

Nakon nastupa u Parizu, Miljenka i Velimira očekuje natjecanje na 5 kolu hrvatske paraatletske lige 29. rujna u Vinkovcima te na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske koje će se održati od 19. do 20. listopada.

 

Objava Službeno potvrđeno: sportaši goričkog Uspona Šandor i Vučić će se natjecati na Paraolimpijskim igrama u Parizu pojavila se prvi puta na V'Gradu.