Prijava

Vaša prijava

OBAVIJEST Na područjuVelike Gorice kreću seizmička mjerenja

['Aspect Croatia Kft.', 'seizmička mjerenja']

Temeljem Ugovora o istraživanju i podjeli eksploatacije nafte i plina sklopljenog s Vladom Republike Hrvatske, tvrtka Aspect Croatia Kft. ima obvezu ulaganja u 3D seizmička mjerenja na poljoprivrednim i šumskim zemljištima gradova i općina: Sisak, Petrinja, Velika Gorica, Martinska Ves i Lekenik.

Istraživanja se planiraju započeti geodetskim izmjerama na terenu, zatim postavljanjem geofona, a potom i samim istražnim radovima.

Izvođač radova je tvrtka Acoustic Geophysical Services iz Mađarske.

Eventualne štete koje nastanu uslijed seizmičkih mjerenja procijeniti će se odmah nakon završetka radova o čemu će vlasnici/korisnici zemljišta biti na vrijeme obaviješteni. Odštetni zahtjevi moći će se preuzeti u gradskim/općinskim prostorijama.

-Ovim putem molimo građane za razumijevanje i nesmetani rad naših ekipa te da ne diraju postavljene oznake i geofone na zemljištima, kao i drugu opremu kako ne bi došlo do oštećenja. Planirano je da se radovi odvijaju kontinuirano sedam dana u tjednu, od sredine srpnja 2024. do kraja rujna 2024. Zahvaljujemo na suradnji u projektu koji je od iznimne važnosti za energetiku Republike Hrvatske. Za sva eventualna pitanja građani nas mogu kontaktirati na: +385 91 6178 803 te +385 91 2277 313, poručuju iz tvrtke Aspect Croatia Kft.

Regulatorno tijelo je Agencija za ugljikovodike.

 

Objava OBAVIJEST Na područjuVelike Gorice kreću seizmička mjerenja pojavila se prvi puta na V'Gradu.