Prijava

Vaša prijava

OPREZ: Kruže lažne poruke u kojima se prevaranti predstavljaju kao vaša djeca, dvije žene izgubile više tisuća eura

['lažno predstavljanje', 'SMS prevara']

Kruže SMS poruke koje zvuče iskreno, ali riječ je o prevarantima koji se predstavljaju kao vaše dijete kako bi iznudili novac. Na prevaru su nasjele dvije žene ( 71 i 75 godina) te ostale bez više tisuća eura. 

Prevaranti su se u porukama predstavili kao njihova djeca i napisali im da su im mobiteli uništeni, poslali im nove brojeve telefona i račune za uplatu novca.

Žene su poslale poruke na navedene brojeve telefona te su na molbu da uplate novac, one to i učinile, misleći da se radi o njihovoj djeci. Svaka je na dostavljene brojeve računa uplatila po nekoliko tisuća eura, a nakon što ih je nepoznata osoba zatražila još uplata i kada su provjerile s djecom shvatile su da je riječ o prevari.

Iz Policije ističu da se u posljednje vrijeme javlja sve više ovakvih prevara.

„Savjetujemo građanima da sve takve ili slične poruke ignoriraju ili da njihov sadržaj provjere s drugim članovima obitelji. Ukoliko ste ipak postali žrtvom prijevare o tome odmah obavijestite policiju”, poručila je varaždinska policija.

Objava OPREZ: Kruže lažne poruke u kojima se prevaranti predstavljaju kao vaša djeca, dvije žene izgubile više tisuća eura pojavila se prvi puta na V'Gradu.