Prijava

Vaša prijava

Besplatno pravno i psihološko savjetovanje za osobe starije životne dobi

['pravna pomoć', 'psihološka pomoć starijima']

Projekt „Razvoj mreže izvaninstitucijskih socijalnih usluga u zajednici”, zbog godišnjih odmora, tijekom kolovoza 2024. godine neće pružati usluge besplatnog savjetovanja. Novi ciklus pružanja besplatnih usluga za osobe starije životne dobi nastavlja se u rujnu 2024. godine u terminima koje donosimo u nastavku. 

U sklopu projekta osobama starije životne pruža se besplatno pravno i psihološko savjetovanje s obzirom da na području Velike Gorice živi oko 9.500 osoba starijih od 65 godina koje se suočavaju s brojnim problemima kao što su nedostatak informacija o dostupnim uslugama i aktivnostima, nedostatak prijevoza do zdravstvenih ustanova i drugih javnih institucija, nedostatak društvene interakcije, usamljenost, nedostatak emocionalne podrške i slično.

Podsjećamo, projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (za razdoblje od 1. lipnja 2023. do 31. svibnja 2025.) u kojem je Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga vodeći partner, a ostali partneri na projektu su Grad Velika Gorica, Hrvatski zavod za socijalni rad (Područni ured Črnomerec) i Hrvatski zavod za socijalni rad (Područni ured Novi Zagreb).

U prvoj godini provedbe projekta (do 31. svibnja 2024. godine) 70 korisnika koristilo je uslugu besplatnog pravnog savjetovanja, 35 korisnika uslugu besplatne psihološke pomoći i podrške te 10 korisnika uslugu individualnog psihosuporta s asocijativnim kartama.

Navedenu podršku osigurava stručni tim sastavljen od pravnice i psihologinje te se pruža u područjima: pravno informiranje i savjetovanje i psihološko savjetovanje i podrška.
Korisnici na taj način dobivaju cjelovite informacije u specifičnim područjima kao što su starenje, suživot sa starijim osobama, zlostavljanje, nasljeđivanje, mirovinska pitanja, narušeni obiteljski odnosi, prevencija specifičnih stanja te informacija o dostupnim uslugama i aktivnostima u zajednici i slična tematika.

Usluga savjetovanja pruža se na adresi Trg kralja Tomislava 40, Velika Gorica (nakon prolaska kroz vežu, u prizemlju lijevo), a potrebno je naručiti se na broj 095 3907 301.

Termini u rujnu od 16 do 19 sati:

  • 3. rujna od 16 do 19 sati
  • 10. rujna od 16 do 19 sati
  • 17. rujna od 16 do 19 sati
  • 24. rujna od 16 do 19 sati

Usluge pravnog savjetovanja provodi mag.iur Olivera Ilijaš, a psihološkog savjetovanja spec.psihijatrije dr. Katja Galić Ćaleta,  termini za nadolazeće mjesece bit će objavljeni naknadno.

Objava Besplatno pravno i psihološko savjetovanje za osobe starije životne dobi pojavila se prvi puta na V'Gradu.