Prijava

Vaša prijava

DVD Mraclin na 136 obljetnicu osnutka gasio požar na odlagalištu otpada

['dvd mraclin', 'požar na odlagalištu mraclin']

Dok su mnogi blagdan Velike Gospe proveli u miru, na godišnjem odmoru ili u slavlju, članovi DVD-a Mraclin proveli su ga radno.
Foto: DVD Mraclin Facebook
U 18 sati članovi DVD-a Mraclin zaprimili su dojavu od JVP-e Velika Gorica o požaru na odlagalištu neopasnog komunalnog otpada u Mraclinu. Odmah su se uputili na teren. U intervenciji su osim vatrogasaca sudjelovali djelatnici policijske postaje Velika Gorica i Djelatnici čistoće.
Foto: DVD Mraclin Facebook
Foto: DVD Mraclin Facebook
Dečki su požar uspješno ugasili te tako u vatrogasnom stilu obilježili 136 godišnjicu postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mraclin koji je osnovan davne 1888. godine.
Foto: DVD Mraclin Facebook
“15. kolovoza 1888. godine na Veliku Gospu, utemeljeno je u Općinskoj hiži u Mraclinu Dobrovoljno vatrogasno društvo Mraclin po sljedećim utemeljiteljima: Franjo Crnić Preceptor (Precektor), Stjepan Galeković Gospon (zapovjednik), Janko Galeković (zamjenik), Janko Cvetnić Jančetov (penjački vođa), Mijo Kos Miškecov (štrcaljski vođa), Lacko Kovačić (rizničar) i Stjepan Galeković Stari Pepić (blagajnik). Počelo je doba vatrogastva u selu”, poručili su uz fotografiju prvih članova društva.

Objava DVD Mraclin na 136 obljetnicu osnutka gasio požar na odlagalištu otpada pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Dan općine Pokupsko