Prijava

Vaša prijava

Dan općine Pokupsko


Općina Pokupsko na blagdan Velike Gospe proslavila je svoj Dan. Tom prigodom održano je misno slavlje te su u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu položeni vijenci i svijeće.

Proslava je uveličana i svečanom sjednicom općinskog vijeća kojoj je u ime Zagrebačke županije nazočio zamjenik župana Ervin Kolarec, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

Načelnik općine Pokupsko Božidar Škrinjarić u svom obraćanju posebno se osvrnuo na realizirane projekte, a posebice na one koji su u tijeku, poput završetka izgradnje vatrogasnog doma.

Na svečanoj sjednici počasnim građaninom općine Pokupsko proglašen je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. „Ministar Medved je na početku rata došao u Pokupsko i branio ga i zbog svega što je učinio za nas u to vrijeme, a posebno nakon petrinjskog potresa, odlučili smo mu dodijeliti tu titulu”, rekao je Škrinjarić.

“Od 1991. sam ovdje prisutan. Zajedno s Banovinom i dijelom Karlovca ovo je područje bilo proglašeno područjem katastrofe nakon potresa i bili smo ovdje da pomognemo. Uvijek ću biti dostupan za Pokupsko i raduje me svaki napredak općine”, rekao je Medved, zahvalivši na priznanju.

Zamjenik župana Ervin Kolarec istaknuo je kako Županija kontinuirano podupire brojne projekte svojih gradova i općina, a na nedavno održanoj dodjeli ugovora, za projekte na području općine Pokupsko dodijeljeno nešto više od 180 tisuća eura. Posebno se osvrnuo i na ulaganja vezana uz obnovu nakon potresa koji je upravo na pokupskom području napravio velike štete. „U potresu je stradala školska sportska dvorana, a za adaptaciju je izdvojeno 325 tisuća eura. Ove godine, ulaže se dodatnih gotovo 200 tisuća eura za kompletno unutarnje uređenje koje bi do početka nove školske godine trebalo biti gotovo“, rekao je Kolarec.

Foto: kronikevg.com