Prijava

Vaša prijava

FOTO Novi vatrogasni dom u Buševcu: Sada će nam oprema biti zaštićena i na suhom

['buševec', 'Grad Velika Gorica', 'novi vatrogasni dom u Buševcu', 'vatrogasci']

Potpisan je ugovor o građevinskim radovima na izgradnji novog vatrogasnog doma u mjesnom odboru Buševec-Novo selo.

Ugovor su potpisali Gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar, gospodin Ivan Gagulić i direktor KMK mont-a.

Osim vatrogasaca, novi će prostor moći koristiti i ostale udruge u Buševcu pa su svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali i pročelnica upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Lana Krunić Lukinić, predsjednica mjesnog odbora Buševca Ivana Belošević te Predsjednica udruge Društvo žena Buševec.

Predsjednik DVD-a Buševec Kristijan Horvačić objasnio je što ovaj projekt znači za Buševec.

“Došlo je vrijeme da se ovaj naš vatrogasni dom stavi u funkciju koja će biti određena popisom ovog ugovora. To će puno značiti ne samo za DVD Buševec nego za sve udruge u našem mjestu”, rekao je.

Ukratko ću samo reći da smo krenuli s rušenjem starog vatrogasnog doma 2020., ali onda nas je zatekla korona pa potres i sve se to odužilo, ali nadamo se da ćemo ovim činom sada to privesti kraju, poručio je Horvačić.

Napretkom radova i novim vatrogasnim domom je zadovoljan i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice Dalibor Mrakovčić, koji je ovom prilikom objasnio što ovaj novi prostor znači za cijelu vatrogasnu zajednicu Grada Velike Gorice.

“To za vatrogastvo znači jako puno. Ovaj prostor je važan da nam sva oprema koju smo počeli nabavljati prije desetak godina, nabavili smo 18 vozila, da nam u mjestima ta vozila ne budu po dvorištima nego da budu adekvatno spremljena i da nam oprema bude na suhom”, ustvrdio je Mrakovčić.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar je iskoristio priliku kako bi zahvalio vatrogascima na svom njihovom angažmanu i predanosti u pomaganju stanovništvu te poručio kako će ovaj novi dom još više unaprijediti društveni život u Buševcu.

“Ova investicija znači značajan korak naprijed za cjelokupan ovaj kraj, ne radi se samo o ovome prostoru nego se radi o činjenici da će ovaj dom služiti generacijama koje dolaze, povezati ljude i unaprijediti kvalitetu društvenoga života koja je uistinu u Buševcu na jednoj zavidnoj razini”, istaknuo je gradonačelnik.

Dodao je kako se zbog bogatog kulturnog i društvenog angažmana stanovnika Buševca, ljudi učestalo zabune te vjeruju kako u Buševcu živi i do deset tisuća ljudi, no prema zadnji mjerenjima u ovom naselju živi oko tisuću stanovnika.

Bilo kako bilo, mještani će sada imati novi prostor za održavanje brojnih zanimljivih događanja, a ne sumnjamo da će ga posjećivati stanovnici iz cijele Gorice i šire.

Objava FOTO Novi vatrogasni dom u Buševcu: Sada će nam oprema biti zaštićena i na suhom pojavila se prvi puta na V'Gradu.