Prijava

Vaša prijava

Rukometašice Udarnika osvojile Trofej Makarsko sunce

[]

Ženski rukometni klub Udarnik već tradicionalno u ljetnim mjesecima sudjeluje na Međunarodnom turniru za mlađe kategorije u Makarskoj pa je tako bilo i ove godine.

Rukometašice Udarnika u Makarskoj su sudjelovale na 23. Međunarodnom turniru “Makarska 2021. koji se održao u od 26-30.06., sa ukupno 37 djevojčica koje su bile u tri ekipe igračica rođenih od 2005. do 2009. godine. U konačnom plasmanu djevojke rođene 2005. osvojile su treće mjesto, generacija 2007. završila je kao sedma u ukupnom poretku dok je najmlađa ekipa, djevojčice rođene 2009. i kasnije osvojila također treće mjesto na turniru.

Ipak je najvrednije priznanje i najprestižnija nagrada organizatora, “Trofej Makarsko sunce” otišla u ruke rukometašica Udarnika. Nagrada je to za ukupnog pobjednika u svim kategorijama 23. Međunarodnog turnira “Makarska 2021” za ukupne rezultate, fair play i ponašanje ekipa i trenera. Prigodom dodjele nagrade emocije su proradile, suze radosnice su bile vidljive na igračicama u trenucima kad je ŽRK Udarnik proglašen dobitnikom trofeja i oduševljenju i slavlju nije bilo kraja. U ime kluba nagradu “Trofej Makarsko sunce” primila je Iva Markov, najmlađa Udarnikova sudionica turnira.

 

Pored ove nagrade, Nika Škarpa proglašena je najboljom golmanicom turnira u kategoriji 2005. godišta a nagradu joj je uručila legendarna golmanica Irina Maljko, prvakinja Europe s Podravkom 1996.godine i osvajačica srebra s hrvatskom reprezentacijom na Mediteranskim igrama 1997.godine a koja je ujedno i članica ŽRK Udarnik. Nika je emotivno primila ovu nagradu i pri tome su je savladale emocije.

– Trofej Makarsko sunce dobiva klub koji je ukupno ostavio najbolji dojam na turniru. Tu se ubraja i rezultat na terenu, ali i ponašanja igračima i trenera tijekom turnira, poštivanje fair-playa, odnos prema protivniku… Prekrasno je bilo vidjeti cure kako slave ovako vrijedan trofej, sve zajedno, iz svih generacija i naravno da smo svi u klubu izuzetno ponosni na sve njih. Veliko hvala organizatorima na svemu što smo doživjeli tijekom turnira, uključujući i dobivanje ove nagrade. Moram još jedanput čestitati svim našim curama, zaista su zaslužile ovako lijepu nagradu – kazala je prva klupska operativka, ali i trenerica prve ekipe Martina Vugrinović.

Čestitke curama i stručnom stožeru ali i svima u ŽRK Udarnik koji su ostvarili ovaj uspjeh u Makarskoj i na najljepši način još jednom prikazali sve ono čime se sportska Velika Gorica ponosi !