Prijava

Vaša prijava

Drugi memorijalni turnir u uspomenu na „Silvija Jenkača – Jenkija“, mladi košarkaši iz Sarajeva odnijeli sve nagrade

[]

Košarkaški klub Velgor uspješno je organizirao 2. Memorijalni međunarodni turnir “Silvije Jenkač-Jenki” koji se održao 17. i 18. prosinca 2022. godine u Gradskoj sportskoj dvorani.

U Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica okupili su se igrači rođeni 2006. godine i mlađi iz KK Zara (Zadar, Hrvatska), KK Ilidža (Sarajevo, BiH), KK Zagreb (Zagreb, Hrvatska) i domaćeg VelGora.

Nakon što su prvo izdanje osvojili košarkaši BC San Pedra iz Španjolske, ovogodišnje izdanje turnira osvojili su mladi košarkaši Ilidže iz Sarajeva koji su u finalu bili uvjerljivi protiv košarkaša Zagreba rezultatom 97:66.

Treći su bili igrači Mladosti, koji su u susretu za treće mjesto bili bolji od VelGor s rezultatom 97:72.

Ovogodišnji turnir u potpunosti je prošao u dominaciji košarkaša Ilidže, koji su osvojili i dvije pojedinačne nagrade, Zlatan Osmanović je MVP turnira dok je Edis Baberović najbolji strijelac. Uz njih dvojicu u najbolju petorku izabrani su još; Jan Kroflin (Mladost), Edis Bjeloš (Ilidža) i Ivan Čabraja (Zagreb).

Predsjednik i trener KK VelGor Hani Istanbuli istaknuo je: “Kako smo i obećali prošle godine, izuzetno mi je drago što mogu reći da smo turnir održali i ove godine i tako nastavili tradiciju spomena na mog mentora, kolegu i prijatelja. Puno puta sam rekao i ponoviti ću opet da imam prema njemu neizmjernu zahvalnost za sve šta je učinio za mene osobno a i za razvoj košarke u Velikoj Gorici i zato ovaj turnir u njegovu čast je najmanje što mogu učiniti kako bi  ga se prisjetili. Naravno da ovaj turnir ne bi bio moguć bez pomoći drugih i zato se moram  zahvaliti gdinu. Goranu Kovačiću i gdinu. Darku Blažinčiću iz Zajednice sportskih udruga Velike Gorice na velikoj potpori, gdinu. Mariu Makarunu iz Zajednice sportskih udruga Zagrebačke županije, klubovima sudionicima na prihvaćanju poziva, medijima na praćenju našeg turnira i velikom prijatelju kluba Krešimiru Saviću koji je uvijek tu kada mi treba.

Na nama je da i dalje radimo i dižemo turnir kako bi narednih godina podigli broj sudionika i samu kvalitetu“

-Ovo je još jedan spomen na čovjeka koji je obilježio jedan period goričke košarke, čije će mjesto s pravom biti upisano u povijesti velikogoričkog sporta. Čestitam vam svima na dolasku i postignutim rezultatima– kazao je glavni tajnik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, Darko Blažinčić.

Nagrade najuspješnijim pojedincima i momčadima dodjeljivali su Hani Istanbuli, Ida Jenkač, Damjan Rudež, Zvonimir Kovačević i Darko Blažinčić, kojem je pripala čast i da zatvori ovogodišnji turnir.

Turnir je organiziran u suradnji i uz potporu Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Košarkaškim savezom Zagrebačke županije i pod pokroviteljstvom grada Velike Gorice i Zagrebačke županije.