Prijava

Vaša prijava

Karate klub Velika Gorica osvojio rekordnih 11 medalja na Prvenstvu Hrvatske

[]

Ovog vikenda od 15.-16.06.2024. se održalo prvenstvo Hrvatske u borbama za kadete/kinje (U16), juniore/rke (U18) i ml. seniore/rke /U21. Karataši karate kluba Velika Gorica nastupili su u 20 kategorija i osvojili čak 11 medalja, od čega 2 zlata, 3 srebra i 6 bronci.

Uvjerljivo najuspješnija klupska predstavnica je Ema Jukić koja je osvojila 2 zlata. Postala je prvakinjom Hrvatske u dva uzrasta- kadetkinje -47kg i juniorke -48kg. Nakon Eme odličan rezultat su također ostvarili Lucija Kirinić i Vito Hulina. Lucija osvaja srebro u juniorkama -48kg i ml. seniorkama -50kg, a Vito srebro u kadetima -57kg i broncu u juniorima -61kg.

Osim njih medalje brončanog sjaja su osvojili Nikola Huzjak u kadetima +70kg, Noel Jeromić i Luka Lukačić u juniorima -76kg, Katja Braica u juniorkama -59kg i Petar Krešimir Krmpotić u juniorima -61kg.

Osim tih medalja, osvojeno je čak pet 5. mjesta. Osim osvajača medalja još su nastupili Mia Čunčić, Nika Mirosavljević, David Lovrinović i Ema Filković. Svima njima je nedostajalo samo malo sreće za osvojiti medalju, jer doista je konkurencija bila jaka sa puno kvalitetnih natjecatelja i natjecateljica.

Jako smo ponosni na ovaj rezultat iz više razloga. U ukupnom poretku od 60 klubova koliko je nastupilo na državnom prvenstvu, zauzeli smo odlično 6. mjesto. Imamo jednu odličnu generaciju kadeta i juniora koji su u samom vrhu hrvatskog karatea, a osim njih dolaze i mlađi U14 uzrasta. Ovo državno prvenstvo je poslužilo i kao prvi od ukupno četiri bodovna turnira za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Veneciji u 10. mjesecu ove godine.

– Ostvarili smo odličan rezultat, skupili vrijedne bodove, a sada se idemo još bolje pripremiti jer nas od 27.-30.06. u Poreču očekuje najjači svjetski turnir za mlade koji je drugi bodovni turnir, a ujedno je i kategorizirani turnir za mlađe uzraste po kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora. U većini kategorija su kvote ispunjene, to je 96 natjecatelja, a mi idemo prije kratke ljetne stanke pokušati ostvariti što bolji rezultat kako bi se približili tom mjestu ili mjestima za Svjetsko prvenstvo u Veneciji – kazao je trener i čelnik kluba Goran Živković.

Čestitke svim osvajačima medalja, svim natjecateljima i trenerima na postignutim rezultatima !