Prijava

Vaša prijava

Sara Habijančić i Katarina Bačurin izborile U-21 Europsko prvenstvo, Lana Gavrilov i Dora Habijančić osvojile broncu na Prvenstvu Hrvatske

[]

Iza Taekwondo kluba Velika Gorica mjesec dana je vrlo intenzivnog i napornog ritma u kojem su nastupili na nekoliko značajnih natjecanja i ostvarili odlične rezultate a dojmove nam je prenio trener i tajnik kluba Igor Matić.

Sara Habijančić, brončana sa seniorskog Europskog klupskog prvenstva, U21 viceprvakinja Hrvatske.

Napravit ćemo jedan kratak presjek svega što je bilo u tih mjesec dana. Krenut ćemo naravno sa našom seniorkom Sarom Habijančić, koja je od 14.16.-17.06. nastupila na seniorskom klupskom prvenstvu Europe. Sara je nastupila u kategoriji seniorki -57kg, kao nositeljica bila je slobodna prvo kolo, u drugom kolu savladala je protivnicu iz Grčke, u četvrtfinalu je bila bolja od predstavnice iz Poljske, u polufinalu je izgubila borbu od predstavnice iz Turske(aktualna prvakinja Europe u uzrastu U21) te je tako osvojila odličnu brončanu medalju, te s tim plasmanom izborila odlazak na Europsko prvenstvo za mlađe seniore U21 koje će se održati u Studenom mjesecu. Sara je sa ovim plasmanom osvojila i nove bodove na svjetskoj rang listi te s tim bodovima ušla u top 100 sportašica u svojoj kategoriji. No s obzirom da je izašao novi pravilnik o bodovanju za Svjetsku rang listu te se isti primjenjuje od 01.07. Sara je u ovom trenutku na 9.mjestu svjetske rang liste. Novi pravilnik je puno izazovniji i zahtjevniji nego što je to bilo do sada i tražit će od sportaša puno više natjecanja  ali s druge strane dao je i dosta prostora za nadolazeće talente da se mogu uplesti u borbu za visoke pozicije sa onima koji su do sada bili najbolji te ih stavio u potpuno ravnopravnu poziciju u novom Olimpijskom ciklusu. Naravno da smo u ovom trenutku sretni i zadovoljni sa ovim novim pravilnikom, te je ovo za Saru još jedan veliki motiv i poticaj da bude još bolja.
Za kraj ove polusezone Sara je nastupila i na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore-U21 te osvojila srebrnu medalju izgubivši u finalu od predstavnice iz Dubrave.

Katarina Bačurin, U21 viceprvakinja Hrvatske a Lana Gavrilov, U21 brončana sa PH

Dora Habijančić, brončana sa juniorskog PH, 5.mjesto na U21-PH a Sara Prpić, brončana sa juniorskog PH, U21 viceprvakinja Hrvatske

– Na Prvenstvu Hrvatske koje se održalo 06.07. nastupile su  i naše juniorke Katarina Bačurin, Lana Gavrilov, Dora Habijančić te Sara Prpić(sportašica iz Rijeke,  koju  trener Matić  zadnje dvije godine vodi na natjecanjima).Cure su ostvarile odlične rezultate. Katarina i Sara P. su bile srebrne, Lana je bila brončana dok je Dora zauzela 5.mjesto. Katarina je sa osvojenom srebrnom medaljom izborila mogućnost odlaska na Europsko prvenstvo za mlađe seniore U21 te ćemo tako imati dvije predstavnice na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu u Studenom mjesecu.
 U tih mjesec dana odradili smo i juniorsko prvenstvo Hrvatske koje se održalo 22.06. te smo nastupili sa naše četiri sportašice, Dora Habijančić, Katarina Bačurin , Lana Gavrilov i Lana Horvat, a kako smo već pisali pod palicom našeg trenera nastupila je i Sara Prpić (iz Rijeke).
Dora i Sara su osvojile brončane medalje, dok su Katarina i Lana Horvat zauzele 5.mjesto, Lana Gavrilov je izgubila u prvom kolu i ostala bez plasmana.

Uspješno odrađeno klupsko polaganje.

Za kraj ćemo samo dodati da je klubu 30.06.održano i polaganje za više učeničke pojaseve kojem je pristupilo 30 polaznika i svi su uspješno položili.

Čestitke svima u klubu na postignutim rezultatima !