Prijava

Vaša prijava

Održan online sastanak partnera projekta COMMAND d


S ciljem razmjene iskustva i procjene potreba i rizika, održan je sastanak/trening projektnih partnera  u sklopu europskog projektaZapovjedni i operativni mehanizam multisektorske analize ključnih podataka o katastrofama – COMMAND d“.

Sastanak je održan online putem Zoom platforme, u organizaciji Grada Tuzle, a na sastanku je bila uključena Zagrebačka županija te Grad Podgorica, Grad Skopje i Općina Tirana.

Inače, Zagrebačka županija koordinator je ovog skoro pola milijuna eura vrijednog europskog projekta iz područja civilne zaštite kojim će biti uspostavljen potpuno funkcionalan zapovjedno-operativni sustav IT upravljanja podacima o katastrofama i izvanrednim situacijama.

Opći cilj projekta je razviti sustav, odnosno IT platformu, koja će imati mogućnosti prikupljanja, analize i razmjene svih podataka bitnih za uspješnu pripravnost na katastrofe i izvanredne situacije na lokalnoj razini. Spomenuti podaci prikupljat će se u zajedničku IT cjelinu na razini Zagrebačke županije i ostalih partnera, a bit će prikupljeni od 112 centara, vatrogasnih službi, hitnih medicinskih pomoći, agencija za vode te ostalih izvora. Spomenuti podaci koristit će se za procjenu rizika i GIS simulacije.

Projekt COMMAND d provodi se u okviru mehanizma civilne zaštite Europske unije.