Prijava

Vaša prijava

Ažuriran WEB GIS portal Zagrebačke županije


Pet godina nakon što je inicijalno objavljen, Zavod za prostorno uređenje Zagrebačke županije u suradnji s tvrtkom DGi d.o.o. dopunio je i obnovio WEB GIS portal „Stanje u prostoru Zagrebačke županije“.

Aplikacija je tako ažurirana najnovijim podacima iz „Izvješća o stanju u prostoru Zagrebačke županije za razdoblje 2016. – 2020. godine“, kojeg je usvojila Županijska skupština Zagrebačke županije u veljači ove godine. Radi se o podacima iz područja demografije (prirodni prirast, migracije), podacima iz prostornih planova donesenih do svibnja 2021. godine (namjena površina i stanje izrade prostornih planova), podacima o indeksu razvijenosti, podacima o cestovnoj i željezničkoj infrastrukturi, podacima o vodoopskrbi i kemijskom stanju voda, podacima o duljinama dalekovoda u visokonaponskoj mreži te novim podacima o zaštićenim kulturnim dobrima i prirodnim vrijednostima.

Podaci se mogu pregledavati za cijelu Županiju i za svaku jedinicu lokalne samouprave posebno, a aplikacija je prilagođena i korištenju na mobilnim uređajima.

„Ovom objavom podataka o Stanju u prostoru Zagrebačke županije na internetskim stranicama još jednom smo pokazali da Izvješće o stanju u prostora ne mora biti samo statičan dokument već da se, kroz skladno oblikovanu i svima pristupačnu  aplikaciju, može približiti građanima“, izjavila je Željka Kučinić, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije.