Prijava

Vaša prijava

Sedamdeset pet godina DVD-a Bobovec


Vatrogasci Bobovca Rozganskoga, najvećega naselja općine Dubravica, proslavili su 75. obljetnicu svoga društva. Osnovano u ožujku 1947., društvo danas ima 103 člana (a samo naselje 343 stanovnika!), od kojih je 26 u interventnoj jedinici.

DVD Bobovec, rečeno je za proslave, posebno se ponosi radom s mladima koji su budućnost vatrogastva ovoga kraja.

„Naše je društvo najmasovnija je udruga u našemu mjestu i pokretač svih manifestacija koje se u njemu događaju. Organiziramo turnir u belotu, maskenbal, malonogometni turnir, slavimo sv. Antuna, zaštitnika našega mjesta, organiziramo međunarodno vatrogasno natjecanje“, podnoseći izvješće o 75 godina društva rekla je njegova tajnica Martina Zimak.

Svečanosti je, uz ostale, prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

„Vatrogastvo je baština unutar obitelji, a obitelj je jezgra našega društva, važna za našu budućnost. Čuvajte tu baštinu! Prvi ste na pomoći vašim sumještanima i to je ono što nas, sve zajedno, povezuje u veliku obitelj“, rekla je predsjednica Skupštine.

U ime Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije čestitke je uputio Stjepan Ptiček, a prisutnima se obratio i načelnik Dubravice Marin Štritof.

„Vatrogasci su jedina snaga na koju možemo računati u nevolji. U rad ovog društva ulažete svoje srce, dajući sve za svoje selo i općinu“, rekao je Štritof, dodavši da je Općina na natječaj Zagrebačke županije prijavila energetsku obnovu zgrade vatrogasna doma ovoga društva i vjeruje da će projekt biti prihvaćen.