Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan grada Vrbovca


Svečanom sjednicom Gradskog vijeća proslavljen je Dan grada Vrbovca, Dan župe sv. Vida i Dan obrtnika.

Tom prigodom gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj zahvalio je svima koji doprinose razvoju Vrbovca, ali se osvrnuo i na izazove vezano uz poskupljenja, a što direktno utječe na povećanje osiguravanja vlastite komponente u EU projektima.

Vrbovčanima je Dan grada čestitao izaslanik predsjednika Vlade RH i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović. „Vlada RH u narednom razdoblju je osigurala 227 milijardi kuna europskih sredstava kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti za projekte županija, gradova i općina i sada je na svima nama kako ćemo ih iskoristiti. Napredovat ćemo samo ako smo složni u realizaciji projekata, a Zagrebačka županija ima odličnu suradnju s jedinicama lokalne samouprave“, rekao je Tomljenović i najavio osnaživanje Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije kako bi ona još uspješnije povlačila EU sredstva.

Na sjednici su dodijeljene i godišnje nagrade Grada Vrbovca i nagrade za životno djelo. Dobitnici godišnjih nagrada, u znak priznanja za uspjehe u radu iz područja gospodarstva, kulture, umjetnosti, znanosti, športa i drugih područja društvenog života, su: DVD Vrbovec, Streljačko društvo „PIK Vrbovec“, sportašica Andrea Petrek, Zdravko Kluković, Miljenko Grubešić, Tomislav Marković, Željko Vrščak, Stjepan Zdenko Brezarić, Branko Mušak, Jakov Prgomet. Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Veneku Posavcu, dok je nagradu gradonačelnika „Dobri duh Vrbovca“ dobio Zlatko Mijoljević.

 

Fotografije: Radio Vrbovec