Prijava

Vaša prijava

Križ proslavio Dan općine


Uz logistički centar Lidla, čija je gradnja u tijeku, u Poduzetničkoj zoni Križ uskoro kreće još jedna značajna investicija - gradnja logističko-distributivnog centra za voće i povrće Jabuke LDC. Investicija vrijedna 23 milijuna eura obuhvatit će gradnju hladnjače, sortirnice i pakirnice za voće i povrće.

„Projekt je sufinanciran iz europskih fondova i omogućit će otvaranje šezdesetak radnih mjesta. Pokrenuli su ga najveći proizvođači jabuka u Hrvatskoj“, na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća, u prigodi Dana Križa, rekao je načelnik Marko Magdić. Naglasio je da aktivnosti općinskoga vodstva i dalje idu u smjeru podizanja aktivnosti u poduzetničkoj zoni.

„Investicije su ključna i osnovna pretpostavka za razvoj i, na neki način, opstanak ruralnoga kraja. Ako zbrojimo investiciju Lidla, po nekim procjenama vrijednu od 70 do 80 milijuna eura, investiciju Jabuke LDC, kogeneraciju u Drvnoj industriji Novoselec i proizvodni pogon Feromihina, dolazimo do otprilike milijardu kuna investicija na području općine Križ. To me čini izuzetno sretnim i ponosnim!“, rekao je Magdić. Govoreći o aktivnostima u proteklih godinu dana naglasio je da se Općina može pohvaliti novim kilometrima asfaltiranih nerazvrstanih cesta, sanacijom i obnovom društvenih domova, novim pješačkim i biciklističkim stazama...

„Vodimo i izuzetnu brigu o mladima, i u školskoj i predškolskoj dobi, brigu oko kulture, socijale, sporta, vatrogastva... Zahvala Županiji i višoj razini vlasti što su participirali u našim projektima, a posebno poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima i u konačnici građanima, jer bez njihovog sudjelovanja u općinskome proračunu ne bi bila moguća realizacija naših projekata“, rekao je Magdić.

U ime predsjednika RH svečanoj sjednici Općinskoga vijeća prisustvovao je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, u ime predsjednika Vlade RH gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, a u ime Zagrebačke županije zamjenik župana Damir Tomljenović.

„Investicije u poduzetničkim zonama donose radna mjesta i cjelokupan razvoj kraja u kojemu se nalaze“, rekao je Tomljenović, dodavši da je razvoj poduzetničkih zona jedan od važnijih ciljeva Županije. Ukazao je i na važnost europskih fondova, spomenuvši projekt vodoopskrbe istočnoga dijela županije koji se ne bi mogao realizirati bez europskoga novca. 

Priznaje "14. rujan", najviše općinsko priznanje, dodijeljeno je muškoj "A" ekipi DVD-a Razljev, do su zahvalnice općinskoga načelnika primili Ružica Stipčić, Nikolina Mejašić i Branko Kos.