Prijava

Vaša prijava

Potpore za ublažavanje posljedica tuče na području Žumberka i Krašića


Zagrebačka županija raspisala je 900 tisuća kuna vrijedan Javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče koja je 2. lipnja ove godine nanijela velike štete u poljoprivredi na području općina Krašić i Žumberak. Prijave se primaju do petka, 7. listopada 2022. godine.

Potpore su namijenjene za štete koje je tuča nanijela na neosiguranoj imovini, a koje su registrirane u Registru šteta. Neosigurana imovina obuhvaća štete koje su nastale na poljoprivrednom zemljištu i/ili primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, opremi, višegodišnjim nasadima, plastenicima, staklenicima, građevinama i infrastrukturi za poljoprivrednu proizvodnju.

Prihvatljivi korisnici potpore su poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika i/ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Navedena sredstva osigurana su sukladno indikativnoj raspodjeli Ministarstva poljoprivrede utvrđenoj temeljem odluke Vlade RH o pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na području Varaždinske, Međimurske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke županije.

Javni poziv i zahtjev za dodjelu potpora dostupni su ovdje, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-413.