Prijava

Vaša prijava

Trideset godina ivanićgradske HVIDRA-e


Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata (HVIDRA) Ivanić-Grad obilježila je tridesetu godišnjicu osnutka. Osnovana 1992., u jeku Domovinskoga rata, u početku je prikupljala humanitarnu pomoć i brinula o članovima u potrebi, a danas provodi niz projekata s ciljem očuvanja tekovina Domovinskoga rata. O tridesetogodišnjem radu ove udruge govorio je njezin predsjednik Goran Cerovečki. U ime Zagrebačke županije svečanoj sjednici prisustvovao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

„Branitelji su bili najvažniji kada je bilo najpotrebnije, u ratno vrijeme, ali itekako su važan stup društvene zajednice i danas, u mirnodopsko vrijeme“, poručio je Kolarec, rekavši da će Županija braniteljima i dalje biti partner.

„Zajedničkim snagama radit ćemo na projektima braniteljske populacije“, rekao je Kolarec.

Stjepan Gudec, predsjednik Zajednice udruga HVIDRA-e Zagrebačke županije, okupljenima je poručio da njeguju i čuvaju istinu o Domovinskome ratu.

Uz zamjenika gradonačelnika Ivanić-Grada Tomislava Cuvaja, prisutnima se obratio i Dinko Tandara, ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć u Ministarstvu branitelja.

U prigodi 30. obljetnice udruge, članovima HVIDRA-e Ivanić-Grad, te udrugama i institucijama koje pomažu njezin rad, uručene su spomen značke i zahvalnice.