Prijava

Vaša prijava

Održan sastanak župana s Vladom RH


U Splitu je 7. prosinca održan sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina na kojem je, u ime Zagrebačke županije, prisustvovao zamjenik župana Damir Tomljenović.

U uvodnom govoru, premijer Plenković je podsjetio da počinje sedma godina suradnje Vlada se županima te predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina, ocijenivši da su ovakvi susreti izrazito pridonijeli povjerenju i dinamici suradnje, te na određeni način stvorili okvir koji će dugo ostati model višerazinskoga upravljanja Hrvatskom.

Uz političku stabilnost koju je ocijenio ključnom, premijer je kao najvažnije temelje Vladine politike već sedmu godinu zaredom istaknuo ravnomjerni regionalni razvoj, društvenu koheziju i smanjivanje nejednakosti u hrvatskom društvu. Kazao je da ta činjenica pridonosi ostvarenju velikih zajedničkih projekata.

„Zajedničkim naporima realizirana je izgradnja Pelješkog mosta, sastali smo se dan uoči konačne odluke o ulasku u Schengen, digli smo investicijski kreditni rejting, a ulazimo i u eurozonu“, rekao je Plenković i dodao kako je za nama odlična turistička sezona, za 37 posto bolja u dolascima i 27 posto što se tiče noćenja u odnosu na lani, a prihodi će biti veći od rekordne 2019. godine. „Jedina smo zemlja koja ima odnos broja turista u odnosu na broj stanovnika puta pet“, istaknuo je premijer Vlade RH.

Na sastanku su prezentirane i mjere pomoći građanima i gospodarstvu, planirana ulaganja u prometnu infrastrukturu čiji je cilj povezivanje središta županija s cijelom Hrvatskom, kao i nova mjera kojom je u iznosu od 544 milijuna kuna svoj djeci u osnovnim školama osiguran jedan besplatan obrok.