Prijava

Vaša prijava

Dan hrvatskih branitelja grada Samobora


Na dan kada je 1991. mobilizirana 151. samoborska brigada - 18. rujna - obilježava se Dan branitelja grada Samobora. U Domovinskom ratu sudjelovalo je oko 7500 branitelja sa samoborskoga područja, 62 su poginula.

U Parku domovinske zahvalnosti, uz prigodne govore i molitvu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a druženje branitelja organizirano je u Centru za mlade Bunker. U ime predsjednika Hrvatskoga sabora, čiji je bio izaslanik, kao i u ime Zagrebačke županije obratio se zamjenik župana Ervin Kolarec.

„Odajemo počast hrabrim i odvažnim mladićima koji su ratne 91. prekinuli svoju mladost, i s malo oružja, ali puno ljubavi i vjere, krenuli u obranu naše domovine“, rekao je Kolarec poručivši braniteljima: „Vi ste ti koji ste snove generacija o vlastitoj državi pretvorili u stvarnost“.

Gradonačelnica Samobora Petra Škrobot rekla je da je Grad ponosan na svoje heroje koji su u nasljeđe ostavili vrijednosti koje treba čuvati isto onako kako su oni čuvali svoj dom.

U ime Predsjednika RH vijenac je položio i prisutnima se obratio general Marijan Mareković, u ime predsjednika Vlade RH general Dragutin Repinc, a u ime Zagrebačke županije vijenac je položila pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Zagrebačke županije Ksenija Čuljak. 


Živjeti zdravo