Prijava

Vaša prijava

Održana sjednica Odbora za hrvatske branitelje


Odbor za hrvatske branitelje Zagrebačke županije održao je 9. sjednicu na kojoj je donesena odluka kako će se svečano obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održati u subotu, 29. lipnja 2024. godine u Svetoj Nedelji.

Za obilježavanje ove svečanosti članovi su imenovali koordinacijski tim za pripremu i organizaciju, a za tu namjenu u proračunu Zagrebačke županije za 2024. godinu osigurano je 20 tisuća eura. Ukupno se očekuje 300 tinjak branitelja i članova njihovih obitelji s područja Zagrebačke županije.

Također, na sjednici je priopćeno kako će Zagrebačka županija uskoro raspisati javni natječaj vrijedan 80 tisuća eura za udruge proizašle iz Domovinskog rata za prioritetne programe i projekte na području brige za branitelje i članove njihovih obitelji. Cilj natječaja je jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije za pružanje zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih usluga putem njihovih programa i projekata koje provode na lokalnoj razini.